Campioana NBA, Golden State Warriors, victorie cu Houston în primul meci al finalei Conferinţei de Vest

Golden State Warriors au câștigat Meciul 1 al seriei cu Houston Rockets în finala Conferinței Vest din playoff-ul NBA 2018. Partida desfășurată în Texas s-a încheiat cu scorul de 119-106.

15 mai 2018, 07:36
Campioana NBA, Golden State Warriors, victorie cu Houston în primul meci al finalei Conferinţei de Vest

Prima repriză a fost echilibrată, fiecare protagonistă câștigând câte un sfert la diferență de un punct, astfel încât la pauză scorul era de 56-56. Repriza secundă a fost controlată de Warriors, care au marcat 63 puncte în cea de-a 2-a jumătate a partidei, interval în care Rockets au replicat cu 50. Golden State s-a desprins pe tabela de marcaj în sfertul al 3-lea și a prevenit orice încercare de revenire a gazdelor.

Golden State Warriors, campioana en-titre a NBA, a avut doar trei recuperări ofensive, rezultând în 80 aruncări din acțiune, cu cinci mai puțin decât Houston. În schimb, Golden State a avut mai puține posesii pierdute (9-13) și mai multe intercepții (9-5), dar și mai multe pase decisive (24-18).

Kevin Durant a totalizat 37 puncte în 40 minute de joc. Klay Thompson a adăugat 28 puncte, Stephen Curry a izbutit 18 puncte, 8 pase decisive, 6 recuperări, Andre Iguodala a terminat cu 11 puncte, iar Draymond Green a terminat cu 5 puncte, 9 recuperări și 9 pase decisive pentru învingători. James Harden a replicat cu 41 puncte, 7 pase decisive, Chris Paul a adăugat 23 puncte, 11 recuperări, Eric Gordon a venit cu 15 puncte de pe bancă, iar Clint Capela a încheiat cu 12 puncte, 6 recuperări pentru Rockets.

Scorul general a devenit 1-0 pentru Golden State. Meciul 2 se dispută tot în Houston, joi dimineaţă. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri.