CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Mesajul EMOŢIONANT al Dilmei Rousseff, preşedintele BRAZILIEI

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Dilma Rousseff, preşedintele Braziliei, le-a cerut compatrioţilor săi să nu se lase doborâţi de înfrângerea istorică din meciul cu Germania (1-7), de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Brazilia va juca finala mică la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

09 iul. 2014, 09:45
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Mesajul EMOŢIONANT al Dilmei Rousseff, preşedintele BRAZILIEI

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. „La fel ca toţi brazilienii, sunt foarte, foarte tristă după această înfrângere. Sunt dezamăgită enorm pentru noi toţi, pentru suporteri, pentru jucători”, a scris Dilma Rousseff în mesajele postate pe contul său de Twitter după eliminarea Braziliei de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

„Însă nu trebuie să ne lăsăm doborâţi”, a adăugat Rousseff, care le-a cerut brazilienilor să-şi ridice capul, citând versurile unei celebre samba, „Volta Por Cima”, a compozitorului brazilian Paulo Vanzolini.

Înaintea acestei înfrângeri umilitoare, cea mai grea din istoria naţionalei Braziliei, Rousseff a plutit pe valul succesului de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, care s-a desfăşurat fără probleme majore, în ciuda temerilor iniţiale.

Candidată la un al doilea mandat cu ocazia alegerilor prezidenţiale programate pe 5 octombrie, Dilma Rousseff, care promitea încă de acum câteva luni că Brazilia va organiza o „Cupă a Cupelor”, a reuşit să câştige patru puncte în timpul CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2014, beneficiind de 38 la sută intenţii de vot şi un solid avans faţă de adversarii săi politici.

Guvernul brazilian a fost puternic criticat pentru factura publică foarte ridicată a CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2014 (11 miliarde de dolari) şi pregătirea haotică a evenimentului, marcată de întârzieri în construcţia stadioanelor şi infrastructurilor, precum şi abandonarea a numeroase proiecte de mobilitate urbană.

Rousseff a disociat întotdeauna destinul său politic de cel al „Selecao” la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, afirmând în mai multe rânduri că Brazilia poate foarte bine să câştige trofeu, iar ea să piardă alegerile. Opozanţii săi s-au temut, însă, că o victorie a Braziliei în finala programată în data de 13 iulie, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, nu le-ar servi intereselor lor. CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. După înfrângere, brazilienii au reluat protestele cerând demisia preşedintelui Dilma Rousseff. În Sao Paulo, 20 de autobuze au fost incendiate într-un depou, iar alte trei au ars complet în diverse cartiere ale oraşului brazilian. Scene asemănătoare s-au înregistrat şi la Rio de Janeiro, şi Recife, unde clădirile au fost vandalizate, iar magazinele, jefuite.

În Belo Horizonte, acolo unde s-a jucat semifinala dintre Brazilia şi Germania, de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, fanii supăraţi au aruncat cu pietre în forţele de ordine, iar acestea au răspuns cu bastoane. Peste 20 de persoane au fost reţinute în urma confruntărilor violente. De supărare, brazilienii au ars steagul naţional şi tricouri cu numele lui Neymar, atacantul care a lipsit de la meci din cauza unei accidentări.

Fanii naţionalei braziliene au plecat chiar din timpul primei reprize după ce elevii lui Felipe Scolari au luat gol după gol. Puţinii fani rămaşi pe stadion au plâns când au văzut scorul de 7-1 şi echipa lor eliminată de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Scene haotice la Rio de Janeiro, în timpul meciului Brazilia-Germania! O bandă de hoţi a năvălit peste oamenii care urmăreau meciul, pe plaja din Copacabana. Răufăcătorii au furat poşete, bijuterii, celulare, tot ce au putut. Au urmat scene incredibile, sute de oameni au fugit din calea infractorilor. Astfel de jafuri în masă erau la ordinea zilei în anii trecuţi, în Brazilia, dar în ultima vreme oraşele au devenit mai sigure. Poliţia braziliană nici nu a avut timp să intervină. Incidentul a avut loc înaine de finalul dramatic al meciului. CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.