CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Luis Suarez, aşteptat ca un EROU în URUGUAY

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Luis Suarez a fost primit ca un erou de suporteri şi de preşedintele Jose Mujica, pe aeroportul din Montevideo, la revenirea în Uruguay, după ce a fost suspendat pentru 9 meciuri şi timp de 4 luni din fotbal.

27 iun. 2014, 08:34
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Luis Suarez, aşteptat ca un EROU în URUGUAY

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Luis Suarez a fost suspendat pentru 9 meciuri şi timp de 4 luni din fotbal după ce l-a muşcat pe Girgio Chiellini în timpul meciului Uruguay – Italia 1-0 de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Sute de suporteri, anunţaţi de sosirea lui Suarez prin reţelele sociale, l-au întâmpinat pe atacantul uruguayan joi seara cu drapele, pancarte şi fotografii ale jucătorului născut la Salto. Fanii au rămas să-l întâmpine deşi au fost anunţaţi că un dispozitiv de securitate îl va înconjura pe jucător şi că acesta va fi aşteptat pe pistă de un automobil care îl va duce direct la casa sa din Montevideo.

După anunţul suspendării lui Luis Suarez, din cauză că l-a muşcat de umăr pe italianul Giorgio Chiellini, mii de uruguayeni şi-au exprimat indignarea pe reţelele sociale pentru o sancţiune considerată disproporţionată şi injustă.

Preşedintele Mujica şi ministrul turismului şi sportului Liliam Kechichian s-au întrunit pentru a analiza un posibil răspuns oficial la sancţiunea FIFA.

Sancţiunea împotriva lui Suarez a amplificat sentimentele patriotice în Uruguay, o naţiune cu puţin mai mult de 3 milioane de locuitori, dar care trăieşte fotbalul cu pasiune şi mândrie că deţine mulţi jucători de clasă.