CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Lupte de stradă în Brazilia

O manifestaţie împotriva Cupei Mondiale de fotbal a degenerat în ciocniri cu poliţia, marţi la Fortaleza, în ajunul meciului Brazilia-Mexic (0-0), a anunţat site-ul de informaţii G1.

18 iun. 2014, 08:23
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Lupte de stradă în Brazilia

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Manifestanţii au aruncat cu pietre în direcţia poliţiei, care a ripostat cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, precum şi cu tunuri de apă.

Incidentele s-au produs în timp ce aproximativ 300 de manifestanţi protestau împotriva costului de organizare a Cupei Mondiale, cu puţin timp înaintea partidei Brazilia-Mexic.

Manifestanţii, care arborau pancarte pe care se putea citi ‘Fifa go Home!’, au blocat la un moment dat o stradă ce ducea spre stadion.

La Rio de Janeiro, aproximativ 30 de persoane flancate de 250 de poliţişti, au răspuns la apelul unei manifestaţii de acelaşi gen. Ziariştii, brazilieni şi străini, au fost mai numeroşi decât manifestanţii.

O altă manifestaţie a reunit, fără incidente, aproximativ 200 de persoane la Belo Horizonte.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Pele, blocat în trafic la meci 

Fosta vedetă a fotbalului brazilian Pelé a pierdut prima repriză a partidei dintre selecţionatele Braziliei şi Mexicului, ca urmare a uriaşei aglomeraţii de trafic din Sao Paulo, provocată de miile de localnici care au ieşit la aceeaşi oră de la muncă şi se grăbeau spre case pentru a vedea meciul, informează miercuri EFE.

‘Este prima oară în viaţa mea când urmăresc o repriză din maşină, a fost cumplit!’, a spus Pele, care a fost declarat cel mai bun sportiv al secolului al XX de mass-media braziliene. 

Pelé, considerat unul din cei mai buni fotbalişti ai tuturor timpurilor, a spus că ultima oară când a pierdut un meci la Mondial a fost în 1950 pe când locuia la Baurú (la 329 de kilometri de Sao Paulo).

Cel care a fost de trei ori campion mondial nu a putut să evite pierderea primei reprize a selecţionatei Canarinha şi a ajuns în a doua parte a meciului, după ce a făcut un lung ocol între oraşul Santos şi stadionul Morumbi din Sao Paulo, unde plănuia să vadă meciul de fotbal. 

La fel ca Pelé, mii de locuitori din Sao Paulo au rămas blocaţi în trafic, unde s-au înregistrat cozi de aproape 302 kilometri, potrivit companiei municipale de siguranţă rutieră (CET).

Brazilianul Pele consideră că Brazilia nu a ‘jucat prost’, marţi, în partida cu Mexic (0-0), de la Fortaleza, din cadrul Grupei A a Cupei Mondiale de fotbal, dar şi-a exprimat regretul pentru faptul că nu ‘a câştigat’.

‘Echipa nu a jucat prost, doar că nu a câştigat. Nu a fost un meci uşor, o ştiam. Vom merge în finală dacă Dumnezeu vrea’, a declarat triplul campion mondial pentru canalul Globo, îndemnându-i pe compatrioţii săi să ‘rămână pozitivi’.

‘Am suferit mult. Am ascultat prima repriză a meciului în maşină pentru că au fost ambuteiaje. A existat un moment în care Mexicul a pus probleme Braziliei. Este a doua oară când ascult la radio un meci de la Cupa Mondială din Brazilia’, a afirmat legendarul Pele, în vârstă de 73 de ani.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Scolari, mulţumit de remiză

Selecţionerul echipei de fotbal a Braziliei, Luiz Felipe Scolari, s-a declarat ‘mai degrabă mulţumit’ de prestaţia echipei sale în faţa Mexicului, marţi la Cupa Mondială de fotbal, în ciuda meciului nul (0-0), care nu ‘este rezultatul aşteptat’ de selecţionata ‘auriverde’.

‘Neymar nu poate câştiga totul sau pierde totul de unul singur. El face parte din grup, chiar dacă ştie că există un potenţial diferit. Muncim cu toţii, iar împreună cu Neymar sau fără el noi putem câştiga. Eu cred că am fost mai buni decât în meciul cu Croaţia. Ne-am îmbunătăţit jocul puţin câte puţin şi sunt mai degrabă mulţumit de ce am văzut. Există tendinţa în Brazilia să ne gândim că alţii nu sunt buni. Dar jucătorii Mexicului au fost la fel de buni ca brazilienii. Au avut posesia balonului, au şutat. Nu este rezultatul pe care îl aşteptam, dar sunt mulţumit de ce am văzut’, a conchis selecţionerul Braziliei.