CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Ştirea care a înfuriat Brazilia

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Selecţionerul echipei de fotbal a Braziliei, Luiz Felipe Scolari, a afirmat că vedeta Neymar, grav accidentat în meciul cu Columbia (2-1), de la Fortaleza, din sferturile Cupei Mondiale 2014, era ''vânat'' de trei meciuri, dar a precizat că fundaşul columbian Zuniga nu l-a accidentat intenţionat.

05 iul. 2014, 10:29
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Ştirea care a înfuriat Brazilia

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: ”Pun o întrebare: Nici măcar un cartonaş galben? Nimic. Thiago Silva a trecut prin faţa portarului columbian, cartonaş galben (căpitanul Selecao va fi suspendat pentru semifinală, n. red.). E de neînţeles. Toată lumea ştie că Neymar este vânat pe teren. Se întâmplă asta de trei meciuri, dar nimeni nu vede cu adevărat. Neymar a primit un genunchi în coaste şi plângea de durere”, a declarat Scolari după sfertul de finală cu Columbia, care a adus calificarea naţionalei Braziliei în semifinale.

Selecţionerul brazilian a indicat că arbitrul meciului cu Columbia, spaniolul Carlos Velasco Carballo, va trebui ”să-şi analizeze meciul şi să vadă că a comis una sau două greşeli la unele acţiuni şi ar fi trebuit să nu permită alte lucruri. Şi noi am făcut faulturi, jucătorii noştri au disputat dueluri mai angajante decât e normal. Poate ar fi trebuit să interzică jocul violent al ambelor echipe şi astfel nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat. Oricum, nu cred că a fost ceva intenţionat din partea lui Zuniga”.

Scolari a adăugat că Brazilia are ”mijloacele de a trece de cele două hopuri care o mai despart de titlu. Am trecut cinci, ne mai rămân două. Am avut o săptămână agitată din anumite cauze. Presa a supradimensionat întâmplarea cu plânsetele jucătorilor. Am câştigat, dar nu trebuie să uităm că în urmă cu un an şi jumătate nimeni nu credea în echipa naţională. Lumea zicea ‘nu vom trece de prima fază’. Am trecut. Apoi spuneau ‘Nu trecem de Columbia’. Am trecut. Acum aveam un meci aşteptat cu Germania, în drumul spre finală. Este unul dintre adversarii la care ne aşteptam”.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Starul argentinian Lionel Messi speră într-o recuperare rapidă a lui Neymar, coechipierului său de la FC Barcelona, după accidentarea de vineri.

Neymar, atacantul vedetă din echipa naţională de fotbal a Braziliei, are fractură de vertebră şi nu va mai juca până la finalul Cupei Mondiale, ediţia 2014.

Neymar a părăsit terenul pe targă, în min 88 din meciul de vineri cu Columbia, al doilea sfert de finală, unde gazdele s-au impus cu scorul de 2-1 (1-0), pe stadionul ”Castelao” din Fortaleza. Jucătorul brazilian a fost accidentat după un contact dur cu apărătorul columbian Juan Camilo Zuniga.

”Neymar, sper să te recuperezi foarte repede”, a scris Messi limbile spaniolă şi engleză pe contul său de facebook, lângă o fotografie a celor doi celebrii fotbalişti în tricourile clubului din Barcelona.

Messi va disputa sâmbătă cu naţionala Argentinei meciul din sferturi cu Belgia, la la Brasilia (Estadio Nacional Mane Garrincha).