CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Ştirile zilei, 5 ecuadorieni au MURIT intoxicaţi cu alcool

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cinci ecuadorieni au sărbătorit cu alcool contrafăcut victoria naţionalei ţării lor în meciul cu Honduras, fapt ce le-a fost fatal. În acelaşi timp, un cuplu de indieni, aflaţi în Brazilia, asistă live la al 9-lea Campiionat Mondial de Fotbal.

23 iun. 2014, 14:20
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Ştirile zilei, 5 ecuadorieni au MURIT intoxicaţi cu alcool

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. „Este o ruşine şi sunt dezolat pentru prietenii mei de acolo. Dar este, totodată, şi o lecţie privind dificultatea competiţiei. Ar putea părea uşor, dar un mic detaliu te poate arunca afară„. Este lecţia trasă de brazilianul Dani Alves după eliminarea Spaniei, campioană mondială en titre, după 2 înfrângeri. El ştie despre ce vorbeşte: Selecao, imensă favorită, a fost ţinută în şah de viteaza echipă a Mexicului (0-0) şi marele său portar Guillermo Ochoa, iar Brazilia va trebui să aştepte ultimul meci pentru a obţine biletul pentru optimile de finală.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Golurile plouă pe Arena Fonte Nova din Salvador şi dau, în acelaşi timp, o fermă mână de ajutor politicii de mediu. Potrivit ESPN Brazilia, guvernul local al statului Bahia a promis să planteze 1.100 de arbori la fiecare gol marcat în această arenă a Mondialului, până la un total de 31.111. ‘Această cantitate corespunde unei medii de 5 goluri pe meci, mai mult decât media Cupei Mondiale, de 2,86’, potrivit comunicatului publicat de guvernul local. Până acum, acel 5-2 al Franţei contra Elveţiei de vineri a dus totalul de goluri la 17 la Salvador în 3 meciuri, ceea ce reprezintă 18.887 arbori. Olanda a surclasat aici Spania, cu 5-1, vinerea trecută, înainte ca Germania să doboare Portugalia cu 4-0, luni. Arena Fonte Nova va găzdui, de asemenea, Bosnia-Iran (Grupa F), miercuri, precum şi un meci din optimi şi unul din sferturi.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Foarte surprins de înfrângerea ruşinoasă a Spaniei, un responsabil al Federaţiei nord-coreene de fotbal este neconsolat. Ca şi compatrioţii săi telespectatori care au dreptul la fragmente din meciurile Mondialului brazilian. „Mi se pare că tiki-taka spaniol este în faliment„, a comentat Yu Myong-uk. „Înfrângerea Spaniei mi-a dat o lecţie, este bine de ştiut că este mult mai important să sesizezi tacticile adversarului pentru a te pregăti să-i contrezi cu inteligenţă„, a subliniat Pak Chol-nam, profesor la şcoala internaţională de fotbal de la Phenian. „Cu antrenorii mei, vom trage concluziile acestei Cupe Mondiale, pentru a organiza şedinţe de lucru pe baze mai ştiinţifice„, a adăugat Pak.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Daniel Alves, fundaşul FC Barcelona, militează pentru ca echipa sa de club să-l angajeze pe Juan Guillermo Cuadrado, calificat pentru optimile de finală cu formaţia Columbiei. ‘Este un jucător excelent, un tânăr care are rezultate bune la club (Fiorentina) şi la selecţionată. Mi-ar plăcea ca Barca să-l angajeze, pentru că este un mare jucător’, a afirmat Alves, 31 de ani. Potrivit presei, Cuadrado nu aşteaptă decât un acord între cele două cluburi pentru a se alătura lui Messi şi Neymar în Catalonia. În schimb, Alves, la Barcelona din 2008, nu a dorit să comenteze informaţia referitoare la un probabil transfer al său la Paris SG. ‘Când sunt la echipa naţională, uit că fac parte dintr-un club’, a spus, pur şi simplu, brazilianul.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Au, împreună, 153 de ani şi sunt, amândoi, la al 9-lea turneu final! „Sunt atât de fericit să asist la Cupa Mondială din Brazilia, dar mi-e teamă să nu fie şi ultima pentru mine„, afirma Pannalal Chatterjee, 81 de ani, îndrăgostit de fotbal şi de Mondial cu 3 decenii în urmă în Spania, în 1982. De atunci, Pannalal, un suporter de fotbal cu vechime, şi soţia sa, Chaitali, 72 de ani, administratoare benevolă pentru sport în estul Indiei, nu au ratat niciun Mondial. Cei doi soţi nu au prea mulţi bani, trăiesc doar din pensia lui Pannalal: 125 dolari pe lună, fiind nevoiţi să facă sacrificii în cursul ultimilor 4 ani pentru a-şi oferi călătoria în Brazilia.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cinci suporteri ai Ecuadorului, cu vârste de 20 şi 21 de ani, au murit după ce au consumat o băutură contrafăcută la o sărbătoare în cinstea victoriei selecţionatei lor în faţa Hondurasului (2-1), vineri. Cheful a avut loc într-un motel din vestul ţării. Două alte persoane au fost transportate la spital. Numai că asemenea accidente mortale nu sunt rare în Ecuador. În 2011, un total de 245 de persoane au căzut victime intoxicaţiei cu alcool contrafăcut, dintre aceştia 11 devenind orbi, în timp ce 50 au decedat.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Al doilea gol al francezului Karim Benzema contra Elveţiei nu a fost validat de arbitru, pentru că fluierase sfârşitul întâlnirii. După momentele de năuceală, ziariştii documentaţi şi-au revenit şi au constat, în statistici, că mai există un caz asemănător, care, spre deosebire de acesta, în care faza a avut loc la 5-2 pentru francezi, a influenţat deznodământul în mod decisiv. La Mondialul din 1978, lovitura de cap a lui Zico ar fi putut da victoria Braziliei în faţa Suediei. Dar, şi atunci, arbitrul fluierase sfârşitul meciului chiar în momentul executării cornerului, astfel că nu a validat golul. Pe atunci, nu exista încă timpul adiţional, iar arbitrul a marcat sfârşitul partidei chiar când s-a şutat în balon de la colţ, fără să aştepte încheierea acţiunii.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Nerăbdător să vadă sfârşitul meciului Ghana-Germania, care avea loc chiar în timpul conferinţei de presă dinaintea partidei SUA-Portugalia, selecţionerul Juergen Klinsmann şi-a scurtat intervenţia sâmbătă, trimiţând în faţa ziariştilor 2 dintre jucătorii săi. Timp suficient ca germanul să poată vedea sfârşitul jocului viitorului său adversar. Apoi, a revenit, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, pentru a-şi încheia intervenţia.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Mijlocaşul Spaniei, Andres Iniesta, 30 de ani, erou al Mondialului-2010, după ce a înscris golul finalei contra Olandei, în minutul 116, va evolua luni la Curitiba pentru a 100-a oară în selecţionată, în meciul Spania-Australia, disputat doar pentru palmares, ambele echipe fiind eliminate. Jucătorul Barcelonei, care nu a câştigat niciun trofeu cu clubul în acest an, a purtat tricoul naţional pentru prima oară pe 27 mai 2006, la Albacete, contra Rusiei, în meci amical (0-0). Reţinut de Luis Aragones, pe atunci selecţioner, Iniesta a jucat 46 de minute.