CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, ştirile zilei. Cel mai bun jucător de la CM 2014 a semnat cu Real Madrid

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Portarul costarican Keylor Navas are în prorpia ţară un stadion care-i poartă numele, iar omul semfinalei Germania - Brazilia, Toni Kroos, va părăsi pe Bayern Munchen pentru Real Madrid.

11 iul. 2014, 13:29
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, ştirile zilei. Cel mai bun jucător de la CM 2014 a semnat cu Real Madrid

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Potrivit ziarului spaniol Marca, Toni Kroos, 24 de ani, ar fi semnat un contract de 25 milioane de euro cu Real Madrid. Desemnat omul meciului la dezastrul Braziliei în semifinale (7-1), Kroos a afirmat înainte de sferturile de finală că va spune ceva despre viitor la sfârşitul competiţiei. Conform tabloidului din Munchen TY, Bayern ar fi retras orice propunere de prelungire a contractului, după ce jucătorul şi-ar fi exprimat dorinţa de a i se mări salariul de la 4 la 10 milioane euro pe an. Contractul lui Kroos cu Bayern ajunge la scadenţă în iunie 2015. După ce a marcat 2 goluri şi a dat pasa decisivă lui Thomas Mueller la deschiderea scorului, exigenţele sale salariale au crescut din nou.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Germania nu numai că a prăbuşit în tristeţe infinită 200 milioane de brazilieni cu succesul său ieşit din comun din semifinalele Mondialului (7-1). Mannschaft a profitat, de asemenea, pentru a stabili câteva recorduri. Potrivit fifa.com, Germania a înscris, prin deschiderea scorului de către Thomas Mueller, cel de-al 2.000 gol din istoria sa. Primul a fost reuşit de Fritz Becker, cu 106 ani în urmă, pe 5 aprilie 1908. Nationalmannschaft s-a înclinat atunci în faţa elveţienilor, cu 5-3. După cele 7 goluri de pe arena Mineirao, Germania a ajuns la 223 goluri marcate în faza finală a Cupei Mondiale, depăşind astfel recordul deţinut de… Brazilia, de 220 reuşite. Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Miroslav Klose, care a preluat recordul de goluri marcate la Cupa Mondială (cu 16) deţinut până atunci împreună cu brazilianul Ronaldo.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Nu numai acel 7-1 aplicat de Germania Braziliei în semifinale a fost o premieră istorică, dar a fost şi prima oară când Selecao a pierdut în semifinale după… 76 de ani! În 1938, Brazilia s-a înclinat cu 2-1 în faţa Italiei, cucerind locul 3 după ce a învins Suedia, cu 4-2. După alte 2 faze finale, va cuceri primul său titlu mondial, în 1958. Al doilea război mondial a întrerupt turneul final timp de 12 ani, cu prima Cupă mondială de după război organizată în 1950 chiar în Brazilia, soldată cu drama de pe Maracana: înfrângerea ţării-gazdă de către Uruguay, 2-1, în meci decisiv pentru titlul suprem.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Portarul costarican Keylor Navas, care nu a primit decât 2 goluri în 5 meciuri la Mondial şi a fost decisiv în surprinzătoarea reuşită a micii ţări de 4,5 milioane de locuitori, ajungerea în sferturile de finală, are de acum un stadion care îi poartă numele. „Am decis să botezăm stadionul municipal Keylor Navas Gamboa, pentru a onora performanţa sa sportivă şi excelentul parcurs de la Mondialul brazilian. El este un exemplu şi un reprezentant al poporului nostru”, a explicat primarul din Perez Zeledon, un oraş de 135.000 locuitori, situat în provincia San Jose. Navas a primit, de asemenea, titlul de „fiu preferat” al oraşului San Isidro şi a fost recompensat cu cheia oraşului.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Wolfgang Niersbach, a ţinut să-i mulţumească chef-ului restaurantului italian în care conducătorii DFB au mâncat în mod obişnuit în sejurul brazilian, în apropiere de Porto Seguro, dăruindu-i un tricou semnat de jucătorii Nationalmannschaft, calificată pentru finala de duminică. Moment în care chef a cântat din toţi rărunchii imnul naţional… italian, la unison cu preşedintele federaţiei!