Campionul David Popovici dezvăluie adevăratul motiv pentru care a refuzat oferta americanilor: „Știu și părți rele despre SUA”

Campionul de 17 ani, David Popovici, supranumit de presa americană "băiatul care ar putea fi rege", a avorbit despre adevăratele motive pentru care a refuzat ofertele din SUA.

13 oct. 2021, 20:43
Campionul David Popovici dezvăluie adevăratul motiv pentru care a refuzat oferta americanilor: „Știu și părți rele despre SUA”

David Popovici

, campionul care la 16 ani, a cucerit recordul mondial la înot în cadrul Campionatelor Europene de la Roma, ca apoi să concureze cu „rechinii” natației la J.O, a vorbit despre motivele care l-au făcut să refuze ofertele americanilor.

„Eu vreau să continui să mă antrenez cu antrenorul, cu echipa mea şi, implicit, dacă se va întâmpla asta, va trebui să rămân în România şi pentru studii. Vreau să rămân alături de echipa mea şi să continui studiile în România. Dar nu rămân aici pentru că neapărat vreau să continui studiile în România, vreau să continui înotul alături de oamenii pe care îi am în jurul meu, în care am maximă încredere.

Printre lucrurile de care aş putea să dispun eu în America ar fi parteneri de antrenament mai pregătiţi, la nivelul meu, sau poate mai sus, numai că din punct de vedere al condiţiilor, acum, cu echipa pe care o am şi care mă sprijină, îmi e foarte bine aici.

A contat foarte mult ce am vorbit cu Robert Glinţă (n.r. – alt înotător al lotului olimpic), pentru că am foarte mare încredere în Robert, suntem prieteni şi ştiu că mi-ar spune numai adevărul. Am aflat foarte multe, şi părţi bune şi părţi rele despre America, şi am încercat să judec obiectiv şi imparţial.”, a declarat David Popovici, potrivit Adevarul.