Canada: Ameninţare TERORISTĂ ce vizează reţeaua de căi ferate

Publicat: Miercuri, 16 Martie 2016 18:46 // Actualizat: Miercuri, 16 Martie 2016 18:46 // Sursa: romaniatv.net

Transportatorul feroviar canadian Via Rail și-a întărit miercuri măsurile de control și supraveghere în unele gări, după ce a primit o amenințare calificată de companie ca fiind 'nefondată', dar care a fost luată totuși în serios în contextul de securitate mondial.

Compania le-a cerut angajaților săi să fie 'vigilenți' și își va majora numărul de 'patrule polițiste și canine în unele gări', 'în strânsă colaborare cu autoritățile polițienești', a declarat purtătoarea de cuvânt al Via Rail, Marie-Anna Murat.

Via Rail exploatează 12.500 de kilometri de linii feroviare și 143 de gări în Canada, cu circa 3,8 milioane de pasageri transportați în 2014.

'De ceva timp, se pare că transportatorii de pasageri sunt, la nivel mondial, obiectul unor amenințări nefondate la adresa instalațiilor lor', a subliniat purtătoarea de cuvânt a companiei canadiene. Dacă această amenințare este considerată 'nefondată' de întreprindere, întărirea măsurilor de securitate a fost decisă totuși, 'din motive de precauție', a precizat Murat.

Citeşte şi Accident feroviar soldat cu morţi şi răniţi în Canada

Un complot ce viza deraierea unui tren de călători între Toronto și New York a fost dejucat în aprilie 2013 de către autoritățile canadiene. Doi bărbați au fost condamnați anul trecut pentru că pregăteau acest atac în numele Al-Qaida.

În august anul trecut, mai mulți turiști au împiedicat un bărbat înarmat să comită un atac la bordul unui tren pe ruta Amsterdam-Paris și de atunci au fost instalate porți de securitate pentru acces spre trenurile companiei Thalys.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mar 20:14
...o amenințare calificată de companie ca fiind ‘nefondată’, dar care a fost luată totuși în serios în contextul Citește mai departe… ...
16 mar 19:09
... Transportatorul feroviar canadian Via Rail și-a întărit miercuri măsurile de control...
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H