Canada: Doi militari înjunghiaţi într-un centru de recrutare

Un bărbat a atacat şi a rănit cu un cuţit doi militari dintr-un centru de recrutare al armatei canadiene din Toronto.

15 mart. 2016, 16:19
Canada: Doi militari înjunghiaţi într-un centru de recrutare

Suspectul – un bărbat de 27 de ani – care i-a atacat pe cei doi militari din centrul de recrutare, a intrat în clădirea administrativă federală şi s-a îndreptat spre biroul de primiri al centrului de recrutare, a informat Mark Saunders, şeful Poliţiei din Toronto.

Odată ajuns în centru, bărbatul a scos un cuţit şi l-a lovvit pe ofiţerul de serviciu şi apoi s-a îndreptat către alţi membri ai personalului centrului de recrutare. Aceştia au reuţit să îl imobilizeze pe agresor, dar nu mai înainte ca acesta să mai rănească un soldat. Dacă atacul ar fi continuat, „consecinţele ar fi putu fi mai grave”, a declarat Saunders presei canadiene, precizând că militarii au dat astfel dovadă de o foarte bună pregătire.

Citeşte şi Ierusalim: O palestiniancă înarmată cu un cuţit a fost împuşcată mortal

Şeful Poliţiei din Toronto nu a făcut o referire precisă la un act criminal de tip jihadist, dar a precizat că „va fi serios analizată” o eventuală legătură a suspectului cu mediile jihadiste.

Suspectul a fost identificat ca fiind Aynle Hassa Ali şi având naţionalitate canadiană. El ar fi acţionat singur, invocându-l pe Allah imediat după ce i-a rănit pe cei doi militari. „În stadiul actual (al anchetei, n.r) nu avem o viziune clară asupra motivelor care l-au determinat să comită un asemenea act”, a mai declarat Saunders. Susupectul a fost internat într-un  spital unde i se va face o analiză psihiatrică, înainte de anchetă.