Canapele de export făcute în închisoare: Italienii au mână de lucru ieftină, iar deţinuţii îşi reduc pedeapsa

12 deţinuţi din Penitenciarul Bârcea Mare, din Deva confecţionează canapele pentru o fabrică din Italia. Deţinuţii muncesc 8 ore pe zi într-un punct de lucru realizat special de fabrica din Italia.

20 mart. 2014, 08:00
Canapele de export făcute în închisoare: Italienii au mână de lucru ieftină, iar deţinuţii îşi reduc pedeapsa

Deţinuţii din Penitenciarul Bârcea Mare, din Deva, judeţul Hunedoara, confecţionează canapele pentru o fabrică din Italia. Contractul este recispoc avantajos, potrivit România TV.

Italienii au mână de lucru ieftină, iar deţinuţii au parte de reducerea pedepselor. Astfel, 12 deţinuţi de la Penitenciarul Bârcea Mare lucrează 8 ore pe zi la atelierul de mobilă. Ei confecţionează canapele pentru export în Italia. Pe lângă faptul că au o ocupaţie, deţinuţii au şi alte avantaje.

Citeşte şi Cele mai CIUDATE canapele din LUME. Vezi cum arată canapeaua covor-zburător GALERIE FOTO

Persoanele private de libertate care lucrează la punctele de lucru primesc pe lângă zilele câstigate. În cazul de faţă se socotesc 4 zile muncite, 5 zile executate şi suma de bani aferenta prevederilor legale, respectiv 40 % pentru cât se încasează pe muncă fiecărui deţinut în parte. În prezent, aproape 200 de deţinuţi lucrează în cele 8 puncte de lucru ale penitenciarului„, a declarat Florin Beraru, purtătorul de cuvânt al penitenciarului.