Cancelarul Austriei: Măsurile antiimigraţie ale Ungariei, comparabile cu perioada nazistă

Cancelarul austriac Werner Faymann l-a criticat dur sâmbătă pe premierul ungar Viktor Orban, comparând tratamentul la care sunt supuși migranții care traversează Ungaria cu ceea ce se întâmpla în perioada nazistă, informează AFP.

12 sept. 2015, 13:58
Cancelarul Austriei: Măsurile antiimigraţie ale Ungariei, comparabile cu perioada nazistă

„Să-i înghesui pe refugiați în trenuri cu speranța că-i duci cât mai departe trezește amintiri din perioada cea mai sumbră a continentului nostru”, a declarat Faymann pentru săptămânalul german Der Spiegel. „Viktor Orban acționează într-un mod iresponsabil, când face din toți (acești refugiați) imigranți economici”, a acuzat cancelarul austriac.

În timpul perioadei naziste, între 1933 și 1945, regimul lui Adolf Hitler a trimis șase milioane de evrei, dar și oponenți politici, în lagăre ale morții. Ei erau transportați cu trenurile către aceste lagăre, amintește France Presse.

Este normal să simțim compasiune față de imigranți, „dar compasiunea nu este suficientă, trebuie să trecem la fapte”, a declarat premierul ungar Viktor Orban într-un interviu publicat în ediția de sâmbătă a cotidianului german Bild, informează MTI.

Totodată, Viktor Orban a insistat că traiul în siguranță și o viață demnă sunt drepturi fundamentale, dar visul la o viață mai bună nu este un drept fundamental. Liderii europeni trăiesc „într-o lume de vis” și nu sunt conștienți de pericole. „Dacă-i lăsăm pe toți să vină, Europa va pieri”, spune Orban.

Viktor Orban: Liderii UE trăiesc într-o lume de vis. Din cauza imigranţilor, Europa riscă să dispară