„CANCERUL UITAT”, boala de care suferă peste 18.000 de români. Doar 5% supravieţuiesc primilor 5 ani de boală!

Conform statisticlor, peste 18.000 de români suferă de cancer de vezică urinară, boală denumită și "cancerul uitat" din cauza progreselor reduse legate de identificarea unor noi tratamente menite să crească durata şi calitatea vieţii pacienţilor.

15 nov. 2019, 16:12
„CANCERUL UITAT”, boala de care suferă peste 18.000 de români. Doar 5% supravieţuiesc primilor 5 ani de boală!

În fiecare an sunt diagnosticate 2.500 de noi cazuri de îmbolnăvire și doar 5% dintre pacienți supraviețuiesc primilor 5 ani de boală, scrie hotnews.ro.

Rona Hartner dezvăluie cum s-a vindecat de CANCER. Ce a făcut vedeta zi de zi şi ce a ajutat-o cel mai mult

În România trăiesc în prezent peste 18.000 de persoane diagnosticate cu cancer de vezică urinară (carcinom urotelial), în timp ce 2.500 de cazuri noi sunt depistate în fiecare an.

Studiul „Carcinomul urotelial. Analiza situaţiei din România” relevă faptul că pacienţii diagnosticaţi cu acest tip de cancer au rate de supravieţuire scăzute (5% supravieţuire la 5 ani pentru pacienţii cu boală în stadiul metastatic) în timp ce impactul bolii asupra calităţii vieţii pacienţilor este semnificativ.

Are CANCER la SÂN, în stadiul 4! Prezentatoarea TV a vorbit în premieră despre BOALĂ

Studiul a identificat o serie întreagă de nevoi neacoperite în ceea ce priveşte un management mai bun al acestei boli precum şi posibile acţiuni pentru a îmbunătăţi situaţia actuală. Studiul a fost realizat de Asociaţia Română de Urologie, Societatea Națională de Oncologie Medicală din România, împreună cu Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România şi cu sprijinul Roche România.

Continuarea AICI.