Când ajung tichetele educaționale în valoare de 500 de lei la elevi. Mesajul transmis de STS chiar înainte de Crăciun

După o foarte lungă perioadă de întârziere, la MIPE a ajuns în sfârșit lista beneficiarilor pentru tichetele educaționale. Copiii din familii dezavantajate ar fi trebuit să beneficieze de suma de 500 de lei pentru rechizite, însă aceștia nu au intrat în posesia banilor nici până acum, iar acest lucru se va întâmpla cel mai probabil după sărbători.

24 dec. 2023, 16:20
Când ajung tichetele educaționale în valoare de 500 de lei la elevi. Mesajul transmis de STS chiar înainte de Crăciun
Când ajung tichetele educaționale în valoare de 500 de lei la elevi. Mesajul transmis de STS chiar înainte de Crăciun

După multiple solicitări adresate instituțiilor statului de către Edupedu.ro cu privire la diversele operațiuni legate de acordarea tichetelor educaționale pentru elevii care provin din familii dezavantajate, Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis într-un răspuns că lista finală a beneficiarilor a fost trimisă Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pentru emiterea cardurilor. Conform procedurilor stabilite de Ordonanța de Urgență 83/2023, cardurile vor fi expediate către școli, care în prezent se află în perioada de vacanță de iarnă. Responsabilitatea acestora este să distribuie tichetele către părinți.

Citește și: Încă un ajutor pentru pensionari. Primăria oferă 200 de lei seniorilor care îndeplinesc condițiile

Potrivit informațiilor furnizate de STS, au fost validate 486.317 de cereri, iar autorii acestora urmează să primească tichetele educaționale care au o valoare de 500 de lei fiecare. Acești bani pot fi utilizați pentru achiziționarea de rechizite, servicii sau obiecte educaționale. Numărul de cereri procesate depășește estimările autorităților din luna octombrie, atingând un total mult mai mare de 410.000.

Lista finală a beneficiarilor a fost livrată Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene vineri, după o întârziere semnificativă, așa cum a fost evidențiat de Edupedu.ro într-o serie de articole anterioare. STS anunță, de asemenea, că are încă 63.371 de solicitări de verificat și validat. Dacă acestea vor fi rezolvate, numărul total de beneficiari va ajunge la 549.688, iar costul total pentru bugetul de stat va fi de 274,8 milioane de lei.

De menționat că tichetele educaționale de 500 de lei, provenite din fonduri europene, au fost aprobate abia pe 12 octombrie prin Ordonanța de Urgență 83/2023. Cu toate acestea, distribuția acestora a fost întârziată, iar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene nu a furnizat un termen clar pentru livrarea cardurilor.

Citește și: Maia Sandu anunță că va candida pentru un nou mandat de președinte al Moldovei. ”Mă angajez să continui, dacă îmi veți oferi încrederea”