Când ar putea fi încheiată prima etapă de vaccinare din România. 60.000 de doze sunt așteptate în luna ianuarie

Vicepreședintele Comitetului Național privind vaccinarea împotriva COVID afirmă că România va ajunge curând la un ritm de vaccinare de 20.000 de persoane pe zi. În această lună sunt așteptate 600.000 de doze de vaccin

04 ian. 2021, 23:42
Când ar putea fi încheiată prima etapă de vaccinare din România. 60.000 de doze sunt așteptate în luna ianuarie

Când ar putea fi încheiată prima etapă de vaccinare din România. Andrei Baciu a subliniat că numărul de vaccinări va crește pe măsură ce alte vaccinuri vor primi autorizaţia şi pe măsură ce producătorii acestora le vor pune pe piaţă. De asemenea, acesta a precizat că capacitatea de vaccinare va ajunge curând la 20.000 pe zi.

Citește și: Personalul din învățământ ar putea deveni categorie prioritară la vaccinarea COVID

”O să ajungem cât mai curând. Este o chestiune de intrare în dispozitiv, să spun aşa, a tuturor centrelor de vaccinare. Pentru această primă etapă, s-a mers pe centre de vaccinare care să fie în interiorul spitalelor pentru că vaccinăm personalul medical şi e absolut normal să se vaccineze la locul de muncă. Fiind un gest medical, era impropriu ca personalul unui spital să îl duci la un centru exterior respectivului spital şi să vaccinezi populaţia acolo”.

Când ar putea fi încheiată prima etapă de vaccinare din România. Vicepreședintele Comitetului Național privind vaccinarea împotriva COVID susține că prima etapă de vaccinare s-ar putea încheia la sfârșitul acestei luni. ”Noi ne dorim să accelerăm cât de mult se poate în această lună şi să finalizăm prima etapă de vaccinare”, a spus Baciu.

Oficialul din Ministerul Sănătăţii a menţionat că numărul centrelor de vaccinare „va creşte progresiv”, iar din a  doua etapă vor exista 930 de centre de vaccinare în care se vor imuniza pacienţii cu boli cronice şi cei vârstnici, iar unele dintre cele 370 de centre organizate pentru prima etapă a vaccinării la care iau parte cadrele medicale, vor rămâne în funcţiune.

De asemenea, Andrei Baciu a precizat că autorităţile fac toate eforturile pentru ca România „să primească maximum de doze pe care le poate accesa din calitatea de stat membru” al Uniunii Europene.

”În principiu, este, cred, în regulă să spunem că undeva în vară există toate şansele ca să existe suficiente vaccinuri pentru a vaccina şi a putea ajunge la acest procent pe care l-am anunţat”, a explicat secretarul de stat, în momentul în care a fost întrebat când ar putea fi realizată vaccinarea în masă a populației