Șeful Coca-Cola România: „Oamenii trec pe apa de la robinet“. Când cresc prețurile se vede că mulți românii trăiesc din salariul minim

Jovan Radosavljevic, şeful Coca-Cola în România, spune că este de părere că atunci când cresc preţurile se vede că mulţi români trăiesc din salariul minim. „Oamenii trec pe apa de la robinet“, spune șeful Coca-Cola România.

19 iun. 2023, 08:34
Șeful Coca-Cola România: „Oamenii trec pe apa de la robinet“. Când cresc prețurile se vede că mulți românii trăiesc din salariul minim

Coca-Cola HBC are în România trei fabrici, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei. Fabrica din Ploieşti este a doua cea mai mare din grupul Coca-Cola HBC, prezent în circa 30 de ţări. Circa 10% din producţia Coca-Cola HBC România merge la export, compania fiind principalul exportator de băuturi nonalcoolice.

„Fabrica din Ploieşti este a doua cea mai mare fabrică din grupul Coca-Cola HBC. Şi fabrica din Timişoara livrează produse la export, iar din România exportăm în 15 ţări. Şi continuăm investiţiile şi luptăm pentru aceste investiţii. De aceea avem nevoie de predictabilitate pentru că toate ţările se luptă pentru bugete de investiţii de la sediul central“, a declarat Jovan Radosavljevic.

Citește și: Prețul alimentelor din coșul zilnic continuă să crească. Rata inflaţiei a scăzut în mai la 10,6%, de la 11,2% în aprilie

Jovan Radosavljevic, managerul care con­duce din 2018 Coca-Cola HBC România, spune că producătorul investeşte anual 25-40 de milioane de euro în România, iar că investiţiile de anul trecut au ajuns la circa 30 de milioane de euro, potrivit zf.ro. Banii au fost folosiți pentru eficienţa energetică, dar şi în noi linii care reduc consumul de energie şi în tehnologii care ne ajută la reducerea deşeurilor din plastic.

Citește și: Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR: S-au scumpit prețurile la alimente. Rata inflaţiei la preţuri alimentare este dublă faţă de rata inflaţiei la preţuri nealimentare

Deciziile Guvernului din ultimul an, precum creșterea TVA de la 9% la 19% pentru băuturile cu zahăr, dar și creșterea prețurilor la energie a afectat industria.

„La nivel de industrie avem nevoie de predicta­bilitate, să fim consultaţi, să pregătim terenul pentru astfel de schimbări. În ianuarie, februarie deja piaţa scădea versus anul trecut în volum. Aşa cum vă imaginaţi, această decizie luată peste noapte a avut un impact foarte mare nu doar asupra noastră, ci şi asupra industriilor conexe. Într-adevăr, nici inflaţia nu a fost bună, dar aceste lucruri imprevizibile au fost şi mai negative pentru sectorul băuturilor“.