Când despodobim bradul de Crăciun. Unde îl ducem pentru a contribui la protejarea mediului

Ne-am preocupat și anul acesta de împodobitul bradului de Crăciun, de alegerea culorilor și decorațiunilor potrivite, de clasica dezbatere brad natural versus artificial. Acum a venit momentul să vorbim și despre despodobirea bradului.

01 ian. 2022, 09:45
Când despodobim bradul de Crăciun. Unde îl ducem pentru a contribui la protejarea mediului

Mulți se întreabă când e momentul cel mai potrivit pentru a-și lua rămas bun de la bradul de Crăciun. Acum veți afla răspunsul.

Sunt unii oameni care aleg să-l despodobească imediat după Revelion, însă tradiția ne spune că e bine să-l ținem până după 7 ianuarie, când e sărbătorit Sfântul Ioan Botezătorul.

În cazul bradului artificial, lucrurile sunt destul de simple. Când vine vorba de cel natural, se schimbă puțin treaba. El nu poate fi păstrat pentru o perioadă prea lungă fiindcă începe să se usuce. Dacă aveți grădină, puteți alege să-l replantați.

Nu aruncați bradul, ci reciclați-l și protejați mediul înconjurător. Iată unde îl puteți duce:

Altfel, soluțiile sunt foarte practice în acest an. Mulți îl aruncă la ghenă sau îl lasă în fața blocului, însă dacă vreți să scăpați de ei într-un mod responsabil, optați pentru reciclare.

În punctele de colectare din Auchan pot fi aduși toți brazii naturali, indiferent de unde au fost achiziționați. Campania se desfășoară în perioada 03 – 16 ianuarie 2022.

Astfel, Auchan încurajează clienții să se implice activ în acțiunea cu rol în protejarea mediului, returnând brazii uscați după sărbători pentru a fi transformați în produse prietenoase cu natura, precum compost sau peleți. Aceștia pot fi aduși în cele 17 puncte de colectare amenajate în parcările hipermarketurilor Auchan din 14 orașe, indiferent de locul din care au fost achiziționați inițial.

Containerele pentru colectare vor fi amplasate în locuri ușor accesibile, în parcările a 17 hipermarketuri Auchan din: Bacău, Baia Mare, Brașov, Cluj, Craiova, Constanța, Galați, Oradea, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Târgu-Mureș, Timișoara și București (Militari, Berceni, Pallady și Titan). Întreaga cantitate de brazi colectată va fi transformată în compost sau peleți, prin intermediul unui partener autorizat.

„Prin această acțiune ne dorim să oferim clienților noștri o nouă soluție de reciclare în mod sustenabil a brazilor de Crăciun, mai ales că deciziile pe care le luăm în fiecare zi se reflectă pe termen lung, în contextul schimbărilor climatice, asupra comunității și a mediului înconjurător. Contăm pe implicarea tuturor la un mod activ de a trăi mai sustenabil”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail România.