Când e cel mai bine să faci duş, seara sau dimineaţa?

Jumătate dintre oameni preferă să facă un duș dimineața și la fel de mulți dintre ei preferă să facă un duș noaptea. Experții recomandă să nu folosești un gel de duș întotdeauna, dacă ai obiceiul de a te spăla zilnic. Experții avertizează că dușul zilnic, oricât de plăcut și de dorit ar fi în sezonul călduros al anului și al transpirației excesive, nu este atât de sănătos pentru piele, deoarece usucă uleiurile naturale care o protejează. Tratamentele agresive cu o mulțime de săpun pot provoca uscăciunea excesivă a pielii, chiar și transpirație, deci se recomandă numai folosirea ocazională a gelului de duș.

21 aug. 2017, 17:57
Când e cel mai bine să faci duş, seara sau dimineaţa?

Beneficiile dușului de dimineață

Spălarea dimineața este cea mai bună alternativă pentru persoanele cu piele grasă, deoarece în timpul transpirației nocturne, pielea secretă sebum, care rămâne pe piele în timpul zilei și poate provoca pori înfundați. Dușul de dimineață îmbunătățește circulația, accelerează ritmul cardiac și relaxează mușchii, fiind, de asemenea, o modalitate excelentă de a reduce durerea de gât sau spatele rigid, astfel încât poți începe ziua cu mai mult entuziasm. De asemenea, un duș dimineața te va trezi mai bine decât cafeaua.

Beneficiile dușului pe timp de noapte

Spălarea nocturnă este medicamentul perfect pentru insomnie, deoarece acționează liniștitor și îi spune corpului să înceapă secreția de melatonină, un hormon care te ajută să adormi. De asemenea, dușul seara scade tensiunea arterială și reduce stresul, fiind o modalitate excelentă de a te relaxa după o zi plină de muncă sau exerciții fizice.

Un alt lucru bun când vine vorba de duș noaptea este că hainele în care vei dormi vor rămâne mai curate. Chiar dacă te consideri curat, celulele moarte se acumulează pe piele, deci este bine să faci un duș înainte de a merge la culcare, pentru a împiedica pătrunderea acestora în pori în timpul somnului.

Citeşte şi Ce preferi: o baie lungă sau un duş rapid? Uite ce spune asta despre tine!