Când este bine să consumăm fructele. Vezi sfatul nutriţionistului

Publicat: Marţi, 08 Mai 2012 10:24 // Actualizat: Marţi, 08 Mai 2012 10:24 // Sursa: RTV.net
Autor: Marilena Vili

Medicii recomandă să se consume cât mai multe fructe şi legume pentru o viaţă sănătoasă. Medicul nutriţionist, Corina Zugravu, a declarat, pentru RTV.NET, cum şi când este bine să mâncăm aceste alimente în aşa fel încât să nu ne afecteze într-un mod negativ organismul.

Foto: fructe.org

Potrivit nutriţionistului, cel mai important lucru este să consumăm fructe.

"Unii oameni, fără nicio bază ştiinţifică, arată că fructele, mâncate în momente nepotrivite, ne fac rău. Nu este deloc adevărat, ideea principală ar fi să mâncăm fructe, nu să stăm cu ochii pe ceas, să vedem dacă momentul ales este potrivit sau nu", spune Corina Zugravu.

Medicul Corina Zugravu atrage atenţia asupra faptului că după masă trebuie să treacă cel puţin o oră până când putem mânca un fruct.

"Este bine de ştiut că, după o masă copioasă, trebuie să lăsăm măcar o oră înainte de a consuma fructe, pentru a nu supraaglomera tubul digestiv şi a încetini digestia", a declarat nutriţionistul.

Mai mult, persoanele care suferă de gastrită sau ulcer nu trebuie să consume fructe pe stomacul gol.

"Nu este judicios să recomandăm persoanelor cu gastrite, ulcere sau alte afecţiuni inflamatorii ale tubului digestiv să consume fructe pe stomacul gol, deoarece acestea au o aciditate ridicată şi un conţinut bogat de fibre, ambele fiind iritante pentru tubul digestiv", spune medicul.

Combinaţia dintre fructe şi alte alimente bogate în carbohidraţi trebuie, de asemenea, evitată.

"Nu este bine să asociem fructele cu alte alimente cu conţinut ridicat de carbohidraţi (cereale, produse zaharoase), pentru că ele însele sunt bogate în aşa ceva", a adăugat nutriţionistul.

Un alt sfat din partea medicului este că în cazul în care consumăm fructe seara sau între mese, să nu uităm faptul că acestea sunt cariogene şi trebuie să mestecăm gumă sau să ne spălăm pe dinţi.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cand trebuie sa mancam fructe legume medic nutriţionist sănătate sfat
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
10 iun 02:59
...mai repede dacă nu este păstrat în condiţii potrivite. Tocmai de aceea, specialistul recomandă peştele conservat. Citeşte şi Când este bine să consumăm fructele Livia Nena a precizat că nu există restricţii la legume şi fructe, toate fiind la fel de sănătoase, însă...
07 iun 10:48
...limitate de toleranţă la glucoză a persoanei respective şi numai după sfatul medicului”. Nutriţionistul precizează că fructele care sunt mai puţin dulci sunt indicate ...
02 iun 14:44
...limitate de toleranţă la glucoză a persoanei respective şi numai după sfatul medicului”. Nutriţionistul precizează că fructele care sunt mai puţin dulci sunt indicate ...
02 iun 12:45
...limitate de toleranţă la glucoză a persoanei respective şi numai după sfatul medicului”. Nutriţionistul precizează că fructele care sunt mai puţin dulci sunt indicate persoanelor care suferă de diabet....
1
EUR
4.7556
RON
20 Oct
noapte 9 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H