Când este bine să porţi fusta mini şi de ce

Fusta mini este un articol vestimentar foarte apreciat de creatorii si criticii de modă, însă există o serie de reguli foarte stricte în ceea ce priveşte purtarea acesteia.

21 apr. 2014, 20:07
Când este bine să porţi fusta mini şi de ce

În primul rând, fusta mini nu este potrivită pentru orice ocazie, aşa că adeptele acestui articol de îmbrăcăminte vor fi nevoite să îşi adapteze ţinutele în funcţie de evenimentele la care participă şi să ţină cont de câteva repere importante de „bună purtare”.

Când poţi purta fuste mini

Ţinutele ce au în componenţă celebra fustă mini nu pot fi purtate la evenimente solemne sau în cadrul unor întâlniri de afaceri, unde codul vestimentar impus este foarte limitat şi extrem de decent.

Ceremoniile religioase nu sunt nici ele cele mai potrivite ocazii pentru a purta fuste mini, aşa cum nici şcolile sau universităţile nu sunt locuri în care este indicat să te îmbraci sumar.

După ce ai eliminat de pe listă posibilele evenimente la care ai putea purta nemuritoarea fustă mini, încă îţi răman o mulţime de posibilităţi pentru a-ţi etala picioarele purtând-o.

Acestea sunt petrecerile, ieşirile în club, plimbările în parc, întâlnirile cu prietenii sau chiar cocktailurile, în cazul în care nu impun un dress code sobru.

De ce să porţi fuste mini

În primul rând, femeile poartă fuste mini pentru că se simt sexy îmbrăcate astfel. Picioarele par mai lungi şi mai subţiri şi, mai presus de toate, sunt descoperite. Spre deosebire de pantaloni sau de fustele midi şi lungi, fusta mini oferă o privelişte foarte plăcută ochiului.

În al doilea rând, fustele mini sunt extrem de confortabile. Oferă atât de multă libertate de mişcare, încât sunt folosite drept echipament în practicarea anumitor sporturi, aşa cum este tenisul (sigur că acest avantaj depinde de măsura în care fusta este mulată pe solduri sau de cât de scurtă este).

În al treilea rând, fustele mini sunt foarte uşor de îmbrăcat, iar faptul că nu fac risipă de material le transformă în adevărate comori pentru femeile cărora nu le place să calce.

 

Pe timp de vară, când canicula devine insuportabilă, fusta mini ajută la un mai bun confort termic. Iar când mergi la plajă, ai nevoie de o ţinută uşor de dat jos şi de îmbrăcat.

Un alt aspect care nu ar trebui neglijat este că fustele mini le determină pe purtătoare să fie mai atente la regimul alimentar şi mai active din punctul de vedere al antrenamentelor fizice. Pentru că fustele scurte nu arată prea bine pe un trup rubensian, nu-i aşa?

Cum să porţi fusta mini

Poartă fuste mini când vrei să fii seducătoare, dar ţine cont de câteva reguli care fac diferenţa între senzual şi vulgar.

Cea mai importantă lege nescrisă a purtării unui astfel de articol vestimentar este că partea de sus a corpului trebuie să fie cât mai acoperită, de vreme ce picioarele sunt la vedere. Altfel, ţinuta ta s-ar transforma din sexy, în vulgară şi acesta este ultimul lucru pe care ţi-l doreşti.

Cite;te mai mult pe eva.ro