Când eşti gravidă, unele tratamente de frumuseţe pot face rău fătului. Află care sunt acestea

Cand afli ca vei deveni mamica, siguranta copilului tau urca pe primul loc si iar toate celelalte lucruri, inclusiv nevoile tale personale, isi pierd din importanta. Pe scurt, esti in stare sa treci peste orice si sa renunti la tot ca sa-ti protezi micutul. Asa se face ca multe gravidute isi refuza inclusiv tratamentele cosmetice cu care erau obisnuite inainte de sarcina si nu mai calca pe la salon decat pentru un tuns rapid – toate asta din teama ca mastile de ten, vopsitul suvitelor si chiar masajul ii dauneaza bebelusului. Vezi mai departe cum stau lucrurile cu adevarat si ce tratamente de frumusete poti face fara probleme si pe durata sarcinii.

20 iun. 2017, 20:41
Când eşti gravidă, unele tratamente de frumuseţe pot face rău fătului. Află care sunt acestea

„Masajul prenatal poate fi o idee excelenta”, spune dr. Mary Jane Minkin, ginecolog si profesor de obstetrica si ginecologie la Universitatea Yale, precum si autoare a cartii „A Woman’s Guide to Sexual Health” („Ghidul feminin de sanatate sexuala”). Totusi, inainte de a incepe, e important sa ai grija la pozitionarea in timpul masajului. Cand ajungi in saptamana a 18-a de sarcina, nu mai este indicat sa stai intinsa pe spate, deoarece uterul greu poate pune presiune asupra venei cave, comprimand-o si provocand scaderea tensiunii arteriale.

Cei mai multi terapeuti care ofera sedinte de masaj prenatal au mese speciale, ce iti permit sa stai cu fata in jos fara sa-ti incomodeze burtica. O alta solutie este sa te asezi pe o parte si sa-ti sustii corpul cu niste perne. Oricare dintre aceste variante este buna. In plus, trebuie sa eviti orice procedura care iti ridica temperatura corpului la peste 37,7 grade Celsius. „Este important sa te asiguri ca ai un terapeut care se pricepe cu adevarat. Informeaza-te inainte de a-l alege”, sustine Stacy Denny, proprietara unui spa din Mill Valley, California – „Barefoot and Pregnant” –, destinat femeilor insarcinate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.