Când încep lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea-Domneşti

Lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea-Domneşti vor fi demarate în 2015. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a alocat luni, din bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2015, circa 70 milioane de lei pentru finalizarea proiectului.

08 apr. 2015, 06:47
Când încep lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea-Domneşti

La sfârşitul săptămânii trecute, PMB a anunţat că a regândit proiectul. Noul proiect prevede realizarea a câte 2 benzi de circulație pe sens (în loc de 3 cum era prevăzut în proiectul inițial), trotuare, piste de bicicliști și racordarea străzilor laterale la strada Prelungirea Ghencea.

Lucrarea va fi realizată de Primăria Capitalei pe o distanță de 3,5 kilometri, între Strada Brașov și limita administrativ-teritorială a Municipiului București (Șoseaua de centură), iar CNADNR va realiza lucrările de pe teritoriul județului Ilfov, inclusiv pasajul suprateran.

La inceputul lunii martie CNADNR a scos la licitatie constructia si proiectarea pasajului rutier suprateran peste Centura Bucuresti si calea ferata. Pasajul ar urma sa aiba o lungime de circa 258 de metri si are ca obiectiv descongestionarea circulatiei la intersectia centurii rutiere si a liniei de cale ferata de centura cu strada Prelungirea Ghencea si drumul judetean DJ 602. Valoarea estimata a proiectului este de circa 42 de milioane de euro, iar perioada de constructie va fi de doi ani.

Strada Prelungirea Ghencea este situata in zona de sud-vest a orasului, realizand legatura intre zona centrala a orasului si Comuna Domnesti, prin calea 13 Septembrie, B-dul Ghencea si Drumul Judetean 602.