Când începe administrarea rapelului pentru cei vaccinaţi cu serul Johnson. Care sunt condiţiile de imunizare cu a doua doză de vaccin anti-COVID în cazul acestora

Autorităţile române au anunţat că persoanele imunizate împotriva COVID-19 cu serul Janssen produs de Johnson&Johnson vor putea primi în scurt timp şi doza rapel pentru o mai bună protajare împotriva COVID.

30 oct. 2021, 10:20
Când începe administrarea rapelului pentru cei vaccinaţi cu serul Johnson. Care sunt condiţiile de imunizare cu a doua doză de vaccin anti-COVID în cazul acestora

Când începe administrarea rapelului pentru cei vaccinaţi cu serul Johnson? Autorităţile române au anunţat că din 8 noiembrie 2021 „pentru persoanele care au efectuat schema de vaccinare primară cu vaccinul Janssen (Johnson&Johnson), se recomandă ferm efectuarea dozei de rapel cu unul din produsele pe bază de ARN Messager (Comirnaty-Pfizer BioNTech sau Spikevax/-Moderna)”.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare 29 octombrie 2021. Românii continuă să se vaccineze în număr mare. În două luni peste jumătate din populație ar putea fi imunizată cu prima doză

Românii pot primi şi doza rapel tot cu serul Johnson

Opțional, la cerere, beneficiarii vaccinați cu serul Johnson&Johnson pot efectua doza de rapel tot cu Janssen (Johnson&Johnson), a transmis Comitetul Naţional de Vaccinare.

Autorităţile reamintesc că doza de rapel are recomandare fermă de a se efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARNm (Comirnaty/Pfizer BioNTech, Spikevax/Moderna) tuturor persoanelor pentru care schema completă de vaccinare a fost finalizată în urmă cu cel puțin 6 luni.

Doza 3 – suplimentară – pentru persoanele imunocompromise, se poate administra la minim 28 de zile de la doza 2, dar este nevoie de recomandare medicală.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă, anunţ important pentru toţi românii vaccinaţi cu Johnson & Johnson. Detalii despre certificatul verde

Maraton de vaccinare anti-COVID în Bucureşti. Unde te poţi imuniza fără programare

Românii care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 o pot face în acest weekend când este organizat al doilea maraton de vaccinare în Bucureşti. Opt centre de vaccinare vor fi deschise publicului eligibil la vaccinare și vor funcționa cu program prelungit începând din această săptămână, în fiecare weekend până la sfârșitul anului.