Când începe vaccinarea copiilor împotriva COVID-19. Ministrul Sănătăţii: „Cât de repede posibil vom aproba şi noi”

Vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe foarte repede în România, după ce serul va fi aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului, a anunţat ministrul Sănătăţii.

27 mai 2021, 23:39
Când începe vaccinarea copiilor împotriva COVID-19. Ministrul Sănătăţii: „Cât de repede posibil vom aproba şi noi”
foto: Twitter

Ioana Mihăilă a vorbit despre momentul în care va începe vaccinarea copiilor împotriva COVID-19. Ministrul Sănătăţii a explicat că este posibil ca numărul copiilor vaccinaţi să fie inclus în bilanţul zilnic de vaccinare raportat de Comitetul național pentru campania de vaccinare.

„Aşteptăm cu nerăbdare decizia EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului). Cât de repede posibil vom aproba şi noi şi incepe vaccinarea la acestă grupă de vârstă. Evident că această vaccinare are nevoie şi de acordul informat al părintelui. Sperăm să existe o colaborare bună a părinților și medicilor de familie, astfel încât copiii să se vaccineze în număr cât mai mare”, a declarat ministrul Sănătăţii, conform Agerpres.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să ia vineri, 28 mai, o decizie privind vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani cu serul produs de compania Pfizer. De altfel, Agenția americană a medicamentului (FDA) a autorizat deja vaccinul Pfizer pentru minorii de 12-15 ani, iar vaccinarea acestora a început deja de pe 13 mai 2021.

Citeşte şi: OMS, îndemn controversat: Ţările să renunţe la vaccinarea copiilor şi adolescenţilor împotriva COVID şi să doneze dozele ţărilor sărace

Ioana Mihăilă a vorbit și de includerea unui bilanț al vaccinării copiilor în raportarea zilnică a CNCAV.

„Este binevenită sa avem comunicare si pe segmentul de copii. Cred ca depinde de cum se iau deciziile in CNCAV, cât de repede ne ajustam pe proceduri in Registrul de vaccinare și către centrele de vaccinare și către medicii de familie care vor fi implicați în astfel de procese”

„Aşteptăm cu nerăbdare decizia Asociaţiei Europene a Medicamentului. Cât de repede posibil, vom aproba şi noi şi vom începe vaccinarea la această grupă de vârstă. Evident că vaccinarea va avea nevoie şi de acordul informat al părintelui. Sperăm să existe o cât mai mare colaborare cu părinţii şi cu medicii de familie, aşa încât copiii care, din nou, nu neapărat suferă şi nu dezvoltă forme foarte severe, dar sunt un vector important de transmitere, să se vaccineze în număr cât mai mare”, a afirmat Ioana Mihăilă, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul Sănătăţii a expliat că ar fi o idee bine-venită ca Grupul de Comunicare Strategică să aibă comunicare ţintită şi pe acest segment de vârstă. „Cred că este bine-venită această idee, să avem comunicare şi pe segmentul de copii”, a spus Mihăilă.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor anul acesta. Florin Cîțu, anunț de ultim moment!