Când își vor primii românii pensiile în următoarele două luni. Cele plătite în numerar vor avea întârzieri

Marius Budăi a anunțat că pensiile vor fi plătite la timp în decembrie 2022 și ianuarie 2023 pentru toți românii.

27 nov. 2022, 10:18
Când își vor primii românii pensiile în următoarele două luni. Cele plătite în numerar vor avea întârzieri

Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, angajații Poștei Române se vor întoarce la lucru vineri, 2 decembrie, pentru a efectua plățile pentru ca pensiile să fie achitate până la data de 15 decembrie, scrie fanatik.ro.

Pensiile vor fi crescute cu 12,5% în ianuarie 2023, față de cele din luna decembrie 2022. Ministrul a asigurat că cei ce primesc pensiile pe card vor primi banii în conturi în perioada 12-14 ianuarie, iar pensiile în numerar vor întârzia o zi sau două.

„Calendarul în plata la cont pe card se păstrează, așa cum se știe, în 12-14 ale lunii. Este început de an, o zi-două va fi decalată plata cu efectuarea plăților. Dar comprimăm plățile și așa cum am beneficiat întotdeauna de sprijinul Poștei Române și chiar acum, în 2 decembrie, când este liber, se vor face plăți. Cu siguranță vom asigura aceste plăți”, a declarat Marius Budăi, la Antena 3.

Citește și: Care români vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale pe întreg anul 2023. Când vor fi emise cardurile de Ministerul Muncii

Minstrul a vorbit și despre voucherele pentru plata energiei care vor fi acordate categoriilor vulnerabile, menționând că mecanismul de folosire al acestora va fi îmbunătățit pe parcurs.

„Orice mecanism la început de implementare poate părea greoi și așa cum a fost și cu voucherele pentru alimente, dacă vom întâmpina anumite probleme, le vom îndrepta. Important este să ajungă la cetățeni”, a adăugat Marius Budăi.

Românii din categorii vulnerabile vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie și vouchere sociale pe întraga perioadă a anului 2023, așa cum a anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Ajutorul vine din fonduri europene și va fi distribuit în două tranșe în valoare de 700 de lei.

Cardurile pentru ajutoare vor fi emise și distribuite de Poșta Română, listele cu beneficiari fiind întocmite de Ministerul Muncii.

Citește și: Ministrul Muncii a explicat în premieră, la RTV, punct cu punct, cât de mult cresc pensiile, din 2023. Salariul minim, alocațiile, indemnizațiile pentru veterani, văduve și persoanele cu handicap vor fi majorate | EXCLUSIV (VIDEO)