Când NU este bine să te închini la icoane în biserică şi cum se pupă corect icoanele. Avertismentul părintelui Ilie Cleopa: „Este mare păcat, îi tulburi pe ceilalţi”

Părintele Ilie Cleopa, unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai României, a vorbit despre cum se face corect închnarea la icoane pentru ca rugăciunea să fie bine primită. Totodată, preotul a menţionat ţşi momentul în care nu este bine să te închini la icoane în biserică.

14 apr. 2022, 10:44
Când NU este bine să te închini la icoane în biserică şi cum se pupă corect icoanele. Avertismentul părintelui Ilie Cleopa: „Este mare păcat, îi tulburi pe ceilalţi”

Când NU este bine să te închini la icoane. Mulţi creştini, atunci când calcă pragurile lăcaşurilor de cult, o fac strict pentru a se închina la icoane. Unii rămân la întreaga slujbă, alţii doar la o mică parte din slujbă, alţii vin doar ca să primească binecuvântarea preotului sau ca sa fie miruiţi, cert este că nimeni nu iese din biserică fără să se roage sau să se închine la icoane. Părintele Cleopa spune, însă, că nu orice moment este prielnic pentru închinarea la icoane.

Când NU este bine să te închini la icoane în biserică

Aşadar, nu trebuie să te mai închini la icoane după ce a început Sfânta Liturghie.

Să știți că după ce dă preotul binecuvantare de Sfânta Liturghie, nimeni nu mai are voie să se închine la icoane în biserică sau să mai ducă daruri la altar, că este mare păcat. Când auzi că zice preotul: Binecuvantată este Împărăția Tatalui și a Fiului și a Sfântului Duh, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor, este gata! De atunci fiecare stă la locul lui linistit, nu se mai duce să se închine. Chiar de-ai venit cu un dar în biserică, cu lumânare și cu prescură, le dai la urmă.

Că din timpul acela preotul intră în Sfânta Liturghie și nu mai are timp să ia darul. Ca daca te duci și el se opreste de la Liturghie, îi rămân o mulțime de rugăciuni și are păcat. Deci darurile se dau la biserică până se dă binecuvantarea de Liturghie. De atunci înainte nu mai este voie nici să te închini la icoane, pentru că îi tulburi pe cei care vor să asculte Sfânta Liturghie”, spune Părintele Cleopa în învățăturile sale.

Citeste si Ce trebuie să faci ca să scapi de toate farmecele și blestemele care sunt asupra ta. Metoda dezvăluită de Părintele Argatu

Cum se pupă corect icoanele

Închinatul la icoane se face nu oricum, ci respectând anumite rigori. Tot părintele Cleopa lămureşte cum se pupă corect icoanele, acest lucru depinzând de modul în care este pictat sfântul: în picioare sau bust.

Când vă închinați la sfintele icoane, să nu sărutati sfinții pe fata, că-i păcat. Nu-i voie. Dacă sfântul este pictat în picioare, îi săruți picioarele, dacă este pictat pe jumătate, il săruți la partea de jos”, a mai spus Părintele Cleopa.

Citeste si Profeția sumbră a părintelui Justin Pârvu, despre soarta României. Cum va fi afectată țara noastră de lupta dintre Rusia și Occident