Armata nu mai este obligatorie, dar tinerii dau năvală la recrutare. Unii vor în Legiunea Străină

Chiar dacă obligativitatea serviciului militar a dispărut odată cu intrarea României în NATO, tot mai mulţi tineri au început să bată la porţile Centrului Militar Zonal Timiş pentru a solicita înrolarea în armată.

15 ian. 2014, 08:59
Armata nu mai este obligatorie, dar tinerii dau năvală la recrutare. Unii vor în Legiunea Străină

Astfel, anul trecut, peste 320 de tineri s-au oferit voluntari pentru a deveni soldaţi gradaţi profesionişti, însă doar o parte au îndeplinit condiţia sănatăţii de fier şi au fost declaraţi admişi după proba testelor medicale preliminare, scrie opiniatimisoarei.ro.

„Anul trecut, la CMZ Timiş s-au prezentat 326 de candidaţi eligibili care au solicitat înrolarea în armată, însă, în urma testelor medicale extrem de riguroase, doar 131 de persoane au fost recrutate şi trimise la Centrul Zonal de Selecţie de la Alba Iulia. 122 de băieţi şi 9 fete”, a declarat lt. col. Mihai Ionică, şeful Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Timiş.

Tinerii teribilişti sunt tot mai interesaţi de condiţiile angăjarii în Legiunea Straină. Ca informaţii preliminare, amatorilor de angajamente în armata de mercenari a Franţei trebuie să aibă între 17 şi 40 de ani, un act de identitate şi o sănătate de fier. Nu este necesar să ştie limba franceză.

La înrolare, îşi pot declara o altă identitate decât cea reală şi, indiferent de starea civilă, sunt consideraţi ca fiind celibatari. Contractul are o durată minimă de cinci ani, însă după un stagiu minim de trei ani pot solicita cetăţenia franceză. Probele de selecţie şi formalităţile de angajare se efectuează numai pe teritoriul Franţei, la Regimentul de Comandament al Legiunii, în oraşul Aubagne, la 15 kilometri de Marsilia