Când renunţăm la carantina de noapte. Explicaţiile preşedintelui Klaus Iohannis: „Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine. Ne vaccinăm, ieşim din pandemie”

Klaus Iohannis a declarat vineri că nu putem ieşi din pandemia COVID-19 fără vaccinare. Preşedintele României a afirmat că este implicat în campania de vaccinare şi a dat de înţeles că, pe măsură ce tot mai mulţi români se vor imuniza, restricţiile vor fi ridicate gradual.

23 apr. 2021, 09:32
Când renunţăm la carantina de noapte. Explicaţiile preşedintelui Klaus Iohannis: „Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine. Ne vaccinăm, ieşim din pandemie”

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat când renunţăm la carantina de noapte. Şeful statului a precizat că autorităţile nu pot renunţa la astfel de măsuri „de pe azi pe mâine”.

„Lucrurile nu se vor întâmpla de pe azi pe mâine. Campania merge bine. Avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, dacă vedem că se reduce numărul de infectări, de persoane la ATI, de decese – din păcate, prea mulţi mor de această boală – gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus”

Comitetul naţional evaluează permanent împreună cu INSP, fac propuneri. Uşor, uşor se atenuează câte o măsură până când în final vom ieşi din pandemie”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre când renunţăm la carantina de noapte şi la starea de alertă. „Îmi doresc cât mai repede”

De asemenea, preşedintele a menţionat că autorităţile ar putea renunţa la prelungirea stării de alertă dacă „se reduce pandemia”.

„În măsura în care se reduce pandemia şi se reduc numărul de îmbolnăviri la un moment dat, la o analiză serioasă se va renunţa la prelungirea stării de alertă. Eu, personal, îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a afirmat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Veste excelentă pentru PAȘTE! Klaus Iohannis, anunțul așteptat de toți: Ce se întâmplă cu RESTRICȚIILE în noaptea de Înviere

Preşedintele a menţionat că „nu există variantă de rezervă” la campania de vaccinare anti-COVID.

„Nu există variantă de rezervă. Asta este vestea tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin. Ne vaccinăm, ieşim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia se va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală şi nu cred că cineva îşi doreşte aşa ceva”, a adăugat preşedintele.

De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că 1 iunie este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare şi a avertizat că nu va fi momentul de „relaxare totală”.

„1 iunie este o dată care, vă rog, să nu o supraevaluați. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi!, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că este „foarte optimist” că în cursul verii România va ajunge în situaţia în care va avea puţine restricţii.

„Sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei.

Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult şi în paralel numărul de vaccinări creşte, atunci cu siguranţă, rând pe rând, vom putea să renunţăm la anumite măsuri.

Vom putea să  relaxăm măsurile şi sper foarte mult ca în plină vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puţine încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă”, a afirmat Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, avertisment despre marea relaxare de la 1 iunie. „Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi!”