Când se închid Transalpina și Transfăgărășan. Cristian Pistol: „Vreau să ținem drumurile cât mai mult deschise”

Conducerea CNAIR a anunțat când vor fi închise Transalpina și Transfăgărășan, în cadrul unei întâlniri în care s-a discutat despre deszăpezirea pe durata iernii.

02 nov. 2022, 20:54
Când se închid Transalpina și Transfăgărășan. Cristian Pistol: „Vreau să ținem drumurile cât mai mult deschise”

CNAIR a organizat, miercuri, o ședință cu reprezentanții structurilor din teritoriu, pentru a lua o decizie în privința deszăpezirilor pe timp de iarnă. Cristian Pistol a vorbit și despre închiderea drumurilor Transalpina și Transfăgărășan.

„Astăzi am organizat o videoconferință cu toți reprezentanții direcțiilor regionale și ai secțiilor de drumuri naționale responsabili cu întreținerea rețelei rutiere pe perioada de iarnă”, potrivit directorului general al CNAIR.

Cristian Pistol a menționat că, pentru eficientizarea activităților specifice din această perioadă, a luat hotărârea ca managementul CNAIR să coordoneze structurile teritoriale, grupate după cum urmează:

  • Direcțiile regionale București, Buzău, Constanța și Iași vor beneficia de suportul a doi dintre directorii cu experiență în întreținerea drumurilor
  • Direcțiile regionale Craiova, Timișoara, Cluj și Brașov vor fi supervizate de către alți doi specialiști

Citește și: COD RUTIER 2022. Greşeala minoră care îţi aduce 2000-3000 de lei amendă în această perioadă. Atenţie la portbagaj şi la cauciucurile de iarnă

„Măsura are rolul de a asigura o informare detaliată asupra problemelor din teritoriu, pentru ca acestea să fie tratate într-o manieră eficientă. Am spus clar tuturor celor implicaţi că prioritate au viaţa şi integritatea, atât a participanţilor la traficul rutier, cât şi a personalului CNAIR implicat direct în activităţile de deszăpezire”, a mai transmis directorul general.

Drumurile vor fi închise doar dacă viața participanților la trafic va fi pusă în pericol: „Vreau să ţinem drumurile cât mai mult deschise dar nu vom ezita să închidem sectoare de drum dacă există cel mai mic pericol pentru cei aflaţi în trafic. Am trecut în revistă şi utilajele care vor participa la deszăpezire şi am cerut ca atât cele proprii, cât şi cele ale prestatorilor să fie în stare bună de funcţionare şi să aibă reviziile făcute. Nu vreau ca în baze să existe vreun utilaj care nu poate interveni acolo unde este nevoie”.

Au fost verificate și stocurile de materiale antiderapante existente în acest moment.

„Vreau să fim pregatiţi în orice moment să intervenim acolo unde situaţia o impune. În acest an vom închide drumurile de munte, în special Transfăgărășan şi Transalpina, doar atunci când condiţiile meteorologice pot pune în pericol viaţa celor care le tranzitează”, a adăugat Cristian Pistol.

Citește și: Șeful CNAIR, despre suspendarea din funcţie a directorului Florea Dascălu: ”În funcţia de hotărârea instanţei, voi lua o decizie”