Când se plătesc pensiile în decembrie 2022 şi ianuarie 2023. Anunţ al ministrului Muncii

Discuții majore între Ministerul Muncii și Posta Română pentru plata pensiilor în luna decembrie. Marius Budai cere ca pensiile sa fie plătite mai repede, și nu pe data de 5 decembrie. Calendarul ar putea fi modificat din cauza zilelor libere.

23 nov. 2022, 16:12
Când se plătesc pensiile în decembrie 2022 şi ianuarie 2023. Anunţ al ministrului Muncii

Pensiile din decembrie 2022 ar putea fi virate mai devreme. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că este în analiză propunerea ca pensiile să fie plătite în intervalul 1 – 15 ale lunii. De asemenea, ministrul Muncii ar vrea ca în luna decembrie pensiile să fie plătite mai devreme pentru ca pensionarii să aibă bani înainte de sărbători.

Începând cu 30 noiembrie şi până pe 4 decembrie bugetarii vor avea o minivacanţă de cinci zile. Conform Codului Muncii, 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt zile nelucrătoare, iar guvernanţii au decis să dea liber şi în 2 decembrie pentru a face punte cu weekendul 3 – 4 decembrie.

Citeşte şi: Ministrul Muncii a explicat în premieră, la RTV, punct cu punct, cât de mult cresc pensiile, din 2023. Salariul minim, alocațiile, indemnizațiile pentru veterani, văduve și persoanele cu handicap vor fi majorate | EXCLUSIV (VIDEO)

 

Când vor fi virate pensiile în prima lună din 2023

Pensiile românilor vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Majorarea pensiilor se va face într-o singură etapă, a anunţat ministrul Muncii. La fel ca în luna decembrie, la început de ianuarie vor fi două zile libere pentru bugetari, iar pensiile vor fi virate în conturi după 3 ianuarie 2023.

Citeşte şi: Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră privind pensiile românilor. Cine sunt cei care vor beneficia de o majorare de 45%

Întrebat dacă există riscul ca în luna ianuarie pensiile să fie plătite cu întârziere, aşa cum s-a mai întâmplat în anii precedenţi, ministrul Muncii Marius Budăi a precizat: „Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente”, declara Marius Budăi la România TV.