Când se redeschid restaurantele. Noi reguli anunţate de Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunţat că în perioada următoare vor fi stabilite noi reguli astfel încât restaurantele să fie deschise. El speră ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, însă totul depinde de respectarea regulilor sanitare anunțate de autorități.

06 iul. 2020, 10:12
Când se redeschid restaurantele. Noi reguli anunţate de Nelu Tătaru

Miinstru Sănătăţii speră ca restaurantele să se deschidă cât mai repede, însă a precizat că totul depinde de respectarea regulilor sanitare anunțate de autorități.

„Vrem să cădem la acord asupra unor reguli sanitare. O parte din parteneri le resepctă mai puțin. În măsura în care o să avem o concluzie vom aborda și deschiderea restaurantele. Sperăm să fie cât mai repede”, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Declarațiile ministrului vin în contextul în care autoritățile au dat mai multe amenzi în ultimele zile agenților economici pentru nerespectarea regulilor de igienă sau distanțare socială.

Guvernul a aprobat, luni, Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic. Potrivit proiectului aprobat, carantina, izolarea şi spitalizarea bolnavilor de coronavirus redevin obligatorii. Cine nu va respecta noile prevederi riscă amenzi de până la 20.000 lei. Proiectul va fi transmis la Parlament spre dezbatere şi adoptare în procedură de urgenţă.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, avertisment dur: „Există riscul ca numărul cazurilor să crească”