Când se redeschide accesul la staţia de metrou Unirii 2. În ce stadiu este pasajul subteran spre magazinul Unirii

REDESCHIDERE ACCES STAŢIA DE METROU UNIRII 2. Accesul la staţia de metrou Unirii 2 a fost închis în ianuarie 2015 pentru construcţia unui pasaj care să lege vestibulul staţiei de magazinul Unirii şi ar fi trebuit redeschis cinci luni mai târziu, după cum a a anunţat Metrorex. Deşi termenul de finalizare a pasajului subteran fost depăşit cu un an deja, lucrările nu sunt nici acum gata, călătorii fiind nevoiţi să ocolească zona de şantier pe o altă scară. Mai mult decât atât, imaginea centrului Capitalei are şi acum de suferit din cauza panourilor de gard insalubre care înconjoară şantierul. 

29 iun. 2016, 08:21

REDESCHIDERE ACCES STAŢIA DE METROU UNIRII 2. În ianuarie 2015, Metrorex anunţa că va fi închis parţial accesul la staţia de metrou Unirii 2, timp de cinci luni, pentru construirea unui pasaj care să lege staţia de metrou de magazinul Unirea Shopping Center. A trecut un an de la data limită comunicată de autorităţi, dar şantierul este deschis şi acum în centrul Capitalei: călătorii sunt nevoiţi să ocolească pe o altă scară pentru a ieşi la suprafaţă, iar în faţa magazinul Unirea peisajul este dezolant din cauza panourilor de gard pline de afişe dezlipite şi murdare.

Metrorex susţine că a luat legătura cu constructorul pentru a urgenta lucrările, însă nu a primit un nou termen privind finalizarea pasajului subteran dintre metrou şi magazinul Unirea Shopping Center.

REDESCHIDERE ACCES STAŢIA DE METROU UNIRII 2. „Execuţia pasajului pietonal subteran între accesul staţiei de metrou Piaţa Unirii 2 şi magazinul Unirea Shopping Center este realizată de firma de construcţii SC Foretis Inject SRL, sub directa îndrumare a Proiectantului SC Metroul SA. Cheltuielile pentru realizarea acestui pasaj sunt suportate de Centrul Comercial UNIREA SHOPPING CENTER SA.

La data de 20.06.2016, stadiul lucrărilor în zona închisă arată că au fost acoperite cu material toate suprafețele orizontale, respectiv pardoseala holului între ușile de acces în stație și baza scărilor fixe către suprateran. De asemenea, au fost placate treptele și contratreptele şi s-au montat rigolele, au fost placați pereții laterali ai scărilor și pasajului și a fost montată mâna curentă. În următoarea perioadă, urmează să fie executată refacerea iluminatului public normal și de siguranță, refacerea accesului de la suprateran (parapet sticlă-inox) și plafonul fals. Prin serviciile de specialitate, Metrorex a făcut demersuri către firma de construcții Foretis Inject SRL, beneficiarul lucrării (Unirea Shopping Center) şi consultantul lucrării – Metroul SA, în vederea urgentării execuției acestei lucrări, pentru punerea în funcţiune a pasajului, inclusiv a accesului respectiv„, informează Metrorex într-un răspuns formulat la solicitarea RomaniaTV.net

Adamescu o acuză pe fosta soţie că vrea să preia ostil magazinul Unirii

REDESCHIDERE ACCES STAŢIA DE METROU UNIRII 2. Recent, Dan Adamescu a acuzat-o pe fosta soţia că vrea să preia ostil magazinul Unirii. Practic, la începutul lunii iunie, acționarul majoritar al Unirea Shopping Center, respectiv compania The Nova Group (TNG) controlată de Dan Adamescu, a transmis printr-un comunicat că actualul președinte al Consiliului de Administrație de la Unirea, Carmen Palade (fostă Adamescu), refuză în mod deliberat să convoace Adunarea Generală a Acționarilor și să publice rezultatele financiare ale societății.

Carmen Adamescu a divorțat oficial de Dan Adamescu la începutul lunii iunie când instanța a aprobat cererea introdusă de soție. Carmen Palade a cerut în proces și jumătate din averea familiei, pe care a estimat-o la 1 miliard de euro. Pentru că taxa de timbru în valoare de 50 de milioane de euro nu a fost achitată, instanța nu s-a pronunțat asupra acestui capăt de cerere.

REDESCHIDERE ACCES STAŢIA DE METROU UNIRII 2. Omul de afaceri Dan Adamescu execută, în prezent, o pedeapsă de patru ani și patru luni de închisoare într-un dosar în care este acuzat că ar fi mituit mai mulți judecători pentru a obține decizii favorabile în procese privind insolvența unor companii.

Sechestru asigurător pe acţiunile la magazinul Unirea Shopping Center

În acest moment, asupra acțiunilor pe care Adamescu le deține prin TNG la magazinul Unirea Shopping Center este instituit sechestru asiguratoriu. Măsura a fost luată de către procurorii DNA într-un proces care vizează falimentul societății Astra Asigurări.

Magazinul Unirea este una dintre cele mai profitabile afaceri ale familiei Adamescu. Cel mai mare business al lui Adamescu, compania Astra Asigurări, se află în prezent în lichidare, după ce a fost declarat falimentul.

REDESCHIDERE ACCES STAŢIA DE METROU UNIRII 2. Ultimele informații financiare disponibile arată că în primele 6 luni de anul trecut Unirea Shopping Center a obținut un profit net de 341.024 lei, în scădere cu peste 82% față de perioada similară a din 2014 (circa 1,94 milioane lei). Veniturile totale ale companiei s-au redus cu 2,85%, de la 38,5 la 37,4 milioane lei.

În Bucureşti, şi centrul comercial Sun Plaza din zona Berceni este conectat direct printr-un pasaj la o staţie de metrou.