Când trebuie să adaugi cafeaua, de fapt, după ce ai pus apa la fiert. Doar bariștii adevărați știu trucul pentru ca licoarea energizantă să aibă un gust rafinat

Majoritatea oamenilor nu se pot trezi cum se cuvine dimineața, fără să bea o ceașcă de cafea gustoasă. Totuși, există și câteva mici reguli pentru ca băutura energizantă și naturală să aibă un gust rafinat. Iată ce trebuie să faci.

13 apr. 2024, 07:34
Când trebuie să adaugi cafeaua, de fapt, după ce ai pus apa la fiert. Doar bariștii adevărați știu trucul pentru ca licoarea energizantă să aibă un gust rafinat

Majoritatea oamenilor nu se pot trezi cum se cuvine dimineața, fără să bea o ceașcă de cafea gustoasă. Totuși, există și câteva mici reguli pentru ca băutura energizantă și naturală să aibă un gust rafinat.

Citește și Cafeaua, prieten sau dusman? Iata beneficiile si riscurile consumului de cafea

În cazul în care nu știai, există un moment special în care se pune cafeaua în apa de pe aragaz. Bariștii au câteva sfaturi utile pentru o licoare cu un gust bun.

Dacă vrei să obții un gust rafinat, trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Bariștii au dezvăluit câteva sfaturi pentru ca băutura dimineții să aibă un gust bun și savuros.

Sfaturi pentru ca licoarea energizantă să aibă un gust bun

Bariștii au câteva sfaturi utile în această privință și sunt de părere că pasionații de cafea trebuie să țină cont de câteva lucruri.

În primul rând, temperatura apei este foarte importantă și trebuie să depășească 90 de grade Celsius.

Când se ajunge în acest punct se adaugă cafeaua.

Pentru 160 ml de apă se folosesc 100 de grame de cafea măcinată. Se amestecă bine până se omogenizează totul și se oprește focul de la aragaz.

Băutura nu se servește imediat, ci se lasă acoperită timp de 3 minute.

Te-ar putea interesa și Ce se întâmplă, de fapt, când bei cafea reîncălzită. Mulți români fac această greșeală

În al doilea rând, trebuie să fii atent ca apa să nu stea în contact cu cafeaua prea mult pentru că se poate pierde gustul dorit.

Abia după ce a trecut această perioadă scurtă, licoarea se poate savura în toată aroma ei. Mai mult decât atât, specialiștii ne îndeamnă să evităm apa de la robinet care are impurități multe și mirosuri. Cea mai bună este cea îmbuteliată, din comerț, potrivit Fanatik.ro.