Când trebuie să folosești, de fapt, deodorantul. De ce să eviți utilizarea lui imediat după ce ieși din duș

Care e cel mai bun moment când ar trebui să te dai cu deodorant sau antiperspirant? Probabil pare normal să fie folosit imediat după ce ieși din duș, dar nu este așa.

26 aug. 2022, 10:30
Când trebuie să folosești, de fapt, deodorantul. De ce să eviți utilizarea lui imediat după ce ieși din duș

De ce să nu te dai cu deodorant imediat după ce ieși din duș

Potrivit specialiștilor  în domeniul frumuseții și al sănătății, antiperspirantul aplicat pe timp de noapte este mai eficient pentru a ține transpirația la distanță pe timpul zilei. Nu este bine să folosești deodorant imediat ce ieși din duș deoarece glandele sudoripare sunt mai receptive la ingredientele active când ele însele sunt mai puțin active.

Dacă antiperspirantul este aplicat noaptea, atunci subrațul este mai probabil să rămână uscat. Pentru cei care suferă de transpirație excesivă nu este recomandată folosirea deodorantului la ieșirea din duș.

Cum folosești deodorantul după epilare

Persoanele care suferă de hiperhidroză au mereu acea senzație că sunt mereu umezi, fără să fie stresați, că le este cald sau că depun efort fizic. Transpirația poate fi provocată de infecții, boli sau glicemie scăzută. Nu este bine să folosești antiperspirant imediat după epilare, deoarece micile tăieturi pot fi iritate de ingredientele active ale acestuia.

Este bine să aștepți aproxiumativ 48 de ore pentru a folosi deodorantul după epilare. Antiperspirantele, spre deosebire de deodorante, conțin ingrediente active care blochează temporar glandele sudoripare și reduc fluxul de transpirație.

Citește și: Vacanţele pe iahturi, tot mai solicitate de români. Cât costă o asemenea extravaganţă

Citește și: Dieta lui Silviu Prigoană. Cum se menţine în formă după ce a slăbit 35 de kilograme