Când trebuie să mergi urgent la spital dacă ai COVID-19. Beatrice Mahler spune care sunt simptomele la care trebuie să fii atent

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, vorbit despre simptomele care ar duce la internarea unui pacient infectat cu coronavirus. Medicul atrage atenţia că mulţi dintre bolnavii de covid-19 ajung la spital când este prea târziu.

05 nov. 2021, 22:26
Când trebuie să mergi urgent la spital dacă ai COVID-19. Beatrice Mahler spune care sunt simptomele la care trebuie să fii atent

Când trebuie să mergi urgent la spital dacă ai COVID-19. Beatrice Mahler spune că internarea în spital a unui pacient infectat cu coronavirus se justifică atunci când acesta are o saturaţie sub 93 la sută.

Când trebuie să mergi urgent la spital dacă ai COVID-19

Beatrice Mahler a spus care sunt simptomele la care un pacient pozitiv cu SARS-CoV-2 trebuie să fie atent și să meargă la spital pentru internare.

Citeşte şi Beatrice Mahler atrage atenția: În valul patru consumul de oxigen s-a triplat. Formele de boală ale pacienților, extrem de severe!

„Din punctul meu de vedere, internarea în spital a unui pacient se justifică în momentul în care are o saturație sub 93%, are comorbidități și, cu atât mai mult dacă nu este vaccinat, pentru că riscul de evoluție spre o formă severă este mai mare”, a explicat Beatrice Mahler la Europa FM.

Medicul atrage atenţia că mulţi dintre pacienţii infectaţi cu coronavirus ajung cu insuficienţă respiratorie severă deoarece amână internarea în spital.

„Este o categorie de populație care refuză să vină în spital, mai ales atunci când știe că ar fi suspect de COVID-19. Povestea care s-a creat în jurul acestei afecțiuni, poveștile din spațiul public, nu ajută pacientul care are nevoie. La Marius Nasta, la camera de gardă, ajung pacienții care au stat acasă 14 zile în care știau că trebuie să mențină izolarea, ajung cu insuficiență respiratorie severă, cu un plămân fibrozat, moment în care intervenția noastră nu aduce beneficii foarte mari. Ajung în ultimele clipe de viață și avem pacienți care, cu toate manevrele pe care le facem, ajung să decedeze post-COVID. Nu sunt decese înregistrate COVID, dar ei ai avut COVID acasa”, a mai spus Beatrice Mahler.

Potrivit managerului, vineri, 5 noiembrie, la Institutul Marius Nasta erau internati 117 pacienţi, dintre care 15 se aflau la Terpie Intensivă.

„Azi dimineață erau 117 pacienți, dintre care 15 la terapie intensivă. În secție erau 9 pacienți care ar fi putut să beneficieze de un loc la terapie intensivă, restul cu forme severe de boală, cu necesar crescut de oxigen. Și vorbesc doar pe partea de COVID. Dar o presiune tot mai mare o avem în zona post-COVID, unde numărul de pacienți care necesită internare după 14 zile, și în terapie intensivă și în secție, este în creștere. Această situație de număr mare de cazuri în zona de pneumologie nu am avut-o în celelalte valuri.

Încercăm să găsim soluții pentru fiecare pacient. Am extins cu pacienții din zona de pneumologie în zona de chirurgie toracică, unde am redus numărul de intervenții chirurgicale doar la urgențe și, practic, secția de chirurgie toracică este ocupată de pacient pneumologic. Important este că orice om care trece pe poarta spitalului să aibă parte de tratament și de un consult pneumologic”, a mai spus Beatrice Mahler.

Citeşte şi Beatrice Mahler, despre documentul care ar putea lăsa spitalele fără medici: „Nu am putea face faţă. Ne-am bloca cu totul”