Când va cădea prima ninsoare. Temperaturi de vară în pragul iernii. Prognoza actualizată de la ANM

În perioada următoare, vremea va fi frumoasă în toată ţară, temperaturile ajungând până la 24 de grade.

24 oct. 2022, 10:01
Când va cădea prima ninsoare. Temperaturi de vară în pragul iernii. Prognoza actualizată de la ANM

Când va cădea prima ninsoare. În ultima săptămână a lunii octombrie, temperaturile vor ajunge până la 24 de grade Celsius, iar în primele zile ale lunii noiembrie, în unele zone din ţară se vor atinge chiar şi 28 de grade.

Luni, 24 octombrie, la amiază vor fi 27 de grade, iar marți termometrele vor înregistra maxime între 16 și 28 de grade. Marți, meteorologii anunță o temperatură de vară în Capitală, 26 de grade. La munte, valorile termice mai scad, pe Valea Prahovei ajungând până la 12-13 grade în primele zile ale ultimei săptămâni din octombrie.

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, estimează meteorologii.

Citeste si Prognoza meteo pentru decembrie, ianuarie şi februarie. Director în ANM: Să fim conştienţi ce înseamnă o iarnă normală în România

Când vine prima ninsoare

La Brașov vor apărea primii fulgi de zăpadă la finalul lunii noiembrie, mai exact pe 21 și 22 noiembrie. Potrivit meteorologilor, temperaturilor vor atinge maximum 5 grade pe timpul zilei, iar pe timpul nopții vor ajunge chiar și la -4 grade Celsius. Apoi, în primele săptămâni din luna noiembrie, temperaturile vor continua să fie scăzute. Limitele vor ajunge la cel mult 14 grade pe timpul zilei, iar noaptea temperaturile din termometre vor scădea radical, ajungând chiar și la -5 grade Celsius.

În ultima săptămână din luna noiembrie, temperaturile vor fi apropiate de limitele normale ale acestei perioade. Ploile nu vor înceta să își facă apariția la munte, dar și în restul țării.

Citeste si EXCLUSIV Prognoza meteo a iernii. Florinela Georgescu anunţă temperaturi de MINUS 20 de grade Celsius. „Pot fi coduri roşii de vreme severă” VIDEO

Potrivit Accuweather, primii fulgi de zăpadă ar putea cădea în Bucureşti chiar la început de decembrie. Vremea se va răci accentuat la început de decembrie, astfel că pe 3 decembrie este prognozată prima ninsoare. Vor fi 3 grade în 4 decembrie, un grad mai mult pe 5, iar intervalul menționat, din 3 până pe 6 decembrie, de Moș Nicolae, putem să ne așteptăm la primii fulgi de zăpadă peste Capitală.