Când va fi înmormântată Naomi. Repatrierea trupului neînsuflețit costă 6.000 de euro

Celebrul transgender Naomi a murit cu o săptămână în urmă. Vestea tragică a fost anunțată de prietena ei, Antonela.

30 apr. 2024, 15:07

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață pe 19 aprilie 2024, cu doar câteva zile înainte să împlinească 47 de ani. Aceasta era spitalizată în Germania și a suferit un accident vascular cerebral, iar eforturile medicilor de a o salva au fost în zadar. Vestea tragică a fost anunțată la acel moment de prietena ei apropiată, Antonela.

“Cu inimă grea, vă anunț că Naomi a trecut în liniște în cursul serii de azi, 19 aprilie 2024. Ne vom aminti mereu de istoria LGBT pe cre a creat-o în România și vom păstra amintirile frumoase alături de noi. Sentimentele noastre de compasiune și susținere sunt alături de familia și cei dragi. Odihnă liniștită, Regino”, a scris Antonela pe rețelele de socializare.

Citește și: Tzancă Uraganu este în doliu! Nepoțelul său a murit, după ce a fost răpus de cancer: „Dumnezeu să te odihnească copil frumos și bun”

Când va fi înmormântată Naomi

Apropiații și rudele încearcă să aducă în țară trupul neînsuflețit, iar costurile aproximative pentru repatriere sunt de 6.000 de euro.

„În ultimele 10 zile noi, Asociatia Accept și Identity.Education, am fost în contact cu persoanele nu doar cele mai apropiate de Naomy, dar și cele împuternicite legal și moral în a lua decizii. Am ținut legătura atât cu autoritățile române, cât și cu cele germane.

Am început, astfel, procedurile de repatriere și înmormântare ale lui Naomy, în acord atât cu partenerul ei, cât și cu familia din România. Costurile totale estimative sunt de 6000 Euro.

Aceasta este singura modalitate de strângere de fonduri recunoscută de familie. Oricare alt demers de a strânge bani pentru a o aduce acasă pe Naomy nu a fost făcut cu bună știință, în acest scop, așa cum nu va exista niciun alt demers financiar în afară de acesta.

Înmormântarea va avea loc la București, la o dată cuprinsă în intervalul 7-12.05 și într-o locație pe care o vom anunța ulterior.”, arată un mesaj recent publicat pe Facebook.

Naomi și-a câștigat popularitatea în anii 2000, iar impactul său în industria muzicală și în comunitatea LGBTQ+ a fost unul major. În 2014, ea a participat și la Eurovision.

Citește și: Cristina Şişcanu, cu ochii în lacrimi: „Nici nu pot să respir. Nu mi-am permis să cad”