Când va fi lansată noua Dacia Duster şi cât va costa cel mai de succes SUV GALERIE FOTO

Primele imagini cu noua Dacia Duster facelift 2021 au apărut deja în presă, iar prima întrebare pe care toată lumea şi-o pune este care va fi preţul de achiziţie al ultimului model de SUV produs de constructorul francez.

06 iul. 2021, 10:13

Modelul va fi comercializat începând cu luna septembrie a acestui an și se adresează „atât clienților care doresc un SUV confortabil cu design atrăgător, cât și celor care se află în căutarea unui vehicul 4X4 polivalent și robust”, anunță Dacia.

Deocamdată, oficial, producătorii nu au anunțat cât va costa noul Duster, dar surse apropiate de digisport.ro ne-au informat că prețurile vor varia undeva între 17.000 și 20.000 de euro, în funcție de motorizare și de dotări. Spre exemplu, gama de lux va costa, din câte se pare, undeva între 19.000 și 20.000 de eur0, în timp ce gama cea mai de jos va putea fi cumpărată cu 17.300 de euro.

Dacia Duster facelift 2021 va fi lansată în septembrie 2021

Lansat pe piață în anul 2010 la prețul unei mașini de oraș, Duster a creat o mare surpriză în segmentul SUV. O adevărată revoluție marca Dacia Design-ul său evoluează, în special la nivelul blocurilor optice și al calandrului, conferindu-i un plus de personalitate și asigurând totodată o diminuare a emisiilor de CO2.

La interior, noul Duster dispune de acum de o consolă centrală înălțată, prevăzută cu o cotieră culisantă. Tot la capitolul noutăți remarcăm cele două sisteme multimedia și noul ecran de 8” precum și cutia de viteze automată EDC cu dublu ambreiaj.

Noul Duster va fi comercializat din septembrie 2021 în versiunile 4×2 și 4×4, potrivit Digisport.

Dacia a vândut peste 1,5 milioane de mașini Duster în Europa în aproape 11 ani. Cel mai bun an a fost 2019, cu peste 220.000 de mașini livrate în Europa. Anul trecut totalul a scăzut la 140.000.

Motorizări disponibile pentru modelul Dacia Duster facelift

“Duster reprezintă revoluția Dacia în segmentul SUV. De la lansarea primei generații, în 2010, modelul, care va ajunge în curând la 2 milioane de clienți, a devenit o adevărată emblemă a mărcii Dacia. Or, reînnoirea unui model emblematic nu este o sarcină ușoară! Linia generală a modelului, atrăgătoare și ușor de recunoscut, a fost menținută. Am adus în schimb o serie de evoluții pentru un plus de modernitate și de prospețime. Spiritul de aventură și spiritul Dacia se regăsesc din plin în noul Duster. Vorbim de un model robust și accesibil, care oferă esențialul”, spune Lionel Jaillet, director performanță produs la Dacia.

Dacia Duster facelift dispune de următoarele motorizări

Dacia Duster facelift Diesel:
dCi 115, în variantele 4×2 sau 4×4, cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte

Dacia Duster facelift Benzină:
TCe 90 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte
TCe 130 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte
TCe 150 în varianta 4×4 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte
TCe 150 în varianta 4×2 cu cutia de viteze automată EDC cu 6 trepte

Dacia Duster facelift Alimentare mixtă benzină-GPL:
ECO-G 100 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte

Citeşte şi: Ce se mai întâmplă cu dosarul lui Florinel Coman, după ce acesta a fost prins la volan, cu permis fals. Au trecut aproape cinci luni de la incident