Când va folosi Rusia arme nucleare. Anunţul Kremlinului provoacă îngrijorare: „Este vorba despre o evoluţie a evenimentelor”

Rusia nu va utiliza armele nucleare decât în cazul unui atac nuclear, a dat asigurări Valentina Matvienko, preşedinta Consiliului Federaţiei, potrivit EFE şi Interfax.

08 iul. 2022, 11:46
Când va folosi Rusia arme nucleare. Anunţul Kremlinului provoacă îngrijorare: „Este vorba despre o evoluţie a evenimentelor”

Uzul de arme nucleare nu este apanajul unei „persoane sănătoase la cap„, a mai spus Matvienko, o apropiată a preşedintelui Vladimir Putin.

Când va folosi Rusia arme nucleare

Aceasta a dezvăluit, într-o conferinţă de presă, faptul că Rusia a stabilit ‘în mod precis şi strict cazurile exclusive în care armele nucleare pot fi utilizate doar ca răspuns la un atac nuclear‘.

Ne comportăm ca o ţară civilizată şi o facem deschis, o spunem public şi respectăm cu stricteţe angajamentele asumate şi facem totul pentru ca aşa ceva să nu se întâmple. Orice persoană sănătoasă la cap, mai ales dacă este politician, înţelege că un război nuclear (…) este sfârşitul civilizaţiei umane, pur şi simplu sfârşitul planetei noastre. Este vorba despre o evoluţie a evenimentelor care nu pot fi nici discutate şi nici imaginate în cel mai negru coşmar„, a adăugat oficialul rus.

Ministrul de Externe rus reproşează Occidentului faptul că nu vrea să poarte discuţii cu Rusia

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov s-a arătat extrem de deranjat de faptul că omologul său american Antony Blinken a refuzat să aibă o întrevedere cu el în marja reuniunii G20. Lavrov a declarat că nu are de gând „să alegre” după Washington pentru negocieri.

Citeste si Zelenski cere urgent ajutor internaţional: „Azi, armata rusă a lovit Kramatorsk din nou, din nou cu rachete. Ocupanţii au lovit şi Harkovul, oraşele din Donbas…”

Nu noi suntem cei care au abandonat contactele, ci SUA (…). Nu vom alerga după nimeni ca să propunem o întrevedere„, a spus Serghei Lavrov în faţa unor jurnalişti în insula indoneziană Bali, unde are loc reuniunea miniştrilor de externe ai ţărilor din G20.

Totodată, Lavrov a respins criticile Occidentului în legătură cu războiul din Ucraina, mustrând adversarii Rusiei pentru că au pierdut şansa de a aborda în cadrul G20 probleme economice globale. „În timpul discuţiei, partenerii occidentali au evitat să urmeze mandatul G20, cel de a trata probleme ale economiei mondiale. Discuţia Occidentului a deviat aproape imediat (…) spre critici frenetice la adresa Federaţiei Ruse pe tema situaţiei din Ucraina. Agresori, invadatori, ocupanţi – am auzit multe lucruri astăzi„, a spus Lavrov.

Totodată, Serghei Lavrov a declarat că Rusia este gata să negocieze cu Ucraina şi Turcia asupra livrărilor de cereale, dar nu s-a stabilit încă o dată la care ar putea avea loc astfel de negocieri.

Citeste si Rusia se pregăteşte să atace Ucraina din Belarus. Decizie de ultimă oră