Când va ninge în România. Anul acesta, iarna va începe mult mai devreme decât în anii precedenţi

Dacă de ani buni ne-am obişnuuit să nu avem zăpadă de Crăciun şi Revelion, ei, bine, în 2023 lucrurile vor sta altfel. Meteorologii Accuweather au transmis că prima zăpadă o să cadă chiar în primele zile ale lunii decembrie.

13 sept. 2023, 09:38
Când va ninge în România. Anul acesta, iarna va începe mult mai devreme decât în anii precedenţi

Când va ninge în România. Mai exact, potrivit estimărilor, bucurştenii se vor bucura de primii fulgi chiar de pe 2 decembrie. În ziua respectivă, temperaturile vor fi cuprinse între -2 și 4 grade Celsius.

Când va ninge în România

Totuşi, nu se va depune strat de zăpadă, pentru că pe 3 decembrie temperaturile vor ajunge până la 3 grade, urmând să crească în zilele ce vin.

De Moş Nicolae, sunt estimate temperaturi de până la 6 grade Celsius.

Decembrie va avea o temperatură medie în România oscilând între 3,8°C (38,8°F) și -2,6°C (27,3°F). În schimb, în Euopa, zăpada va fi o raritate în această iarnă.

Sezonul rece 2023-2024, sub influenţa El Nino

El Nino este un model climatic ce poate să descrie răcirea neobișnuită a apelor de suprafață. Fenomenul va marca iarna 2023-2024.

Citeste si ANM anunţă şocuri termice pentru următoarele patru săptămâni: caniculă şi furtuni violente

El Nino are loc, de regulă, la un interval de doi până la șase ani. Meteorologii de la agenția guvernamentală National Weather Service din SUA sunt de părere că ne-am putea confrunta cu unul dintre cele mai aspre fenomene din istorie, anunțând vortex polar cu nămeți de zăpadă.

Sfârșitul lunii noiembrie va aduce temperaturi foarte scăzute în estul Europei, implicit și în România. Dacă vom avea parte de un an în care fenomenul El Nino va evolua, potrivit estimărilor meteorologilor, iarna va fi una aspră, cu multe ninsori și straturi de zăpadă consistente.

Citeste si PROGNOZA METEO. Averse slabe şi descărcări electrice tulbură vara prelungită din septembrie