Când va reveni Simona Halep pe teren. Şeful tenisului românesc a făcut anunţul trist

Simona Halep a fost prinsă dopată cu roxadustat în timpul unui control făcut la US Open, în septembrie anul trecut.

07 ian. 2023, 20:23
Când va reveni Simona Halep pe teren. Şeful tenisului românesc a făcut anunţul trist
Imagine controversată cu Simona Halep. Unde a fost surprinsă românca în plin scandal de dopaj

Președintele Federației Române de Tenis a anunțat când va reveni Simona Halep pe teren. Sportiva din Constanța este suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv în timpul turneului de la US Open. Simona Halep așteaptă să fie judecată de un tribunal independent din Londra.

George Cosac crede că tenismena din România ar putea juca din nou în a doua parte a anului.

„Eu sunt optimist și cred că Simona Halep își va dovedi nevinovăția. Nu știu dacă va putea să meargă la Roland Garros, dar cred că va putea participa la US Open, pentru că până atunci se va da un verdict favorabil în privința ei”, a declarat George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, pentru ProSport.

Lovitură devastatoare primită de Simona Halep. Anunţ oficial de la WTA, decizia este definitivă!
Simona Halep a fost prinsă dopată cu roxadustat în timpul unui control făcut la US Open, în septembrie anul trecut.

Simona Halep va mărturisi! Decizie capitală luată de sportiva din România în scandalul de dopaj
Simona Halep, jucătoare de tenis suspendată provizoriu pentru dopaj, a decis să spună lucrurilor pe nume. Fosta lideră mondială urmează să fie judecată de către un tribunal independent. Românca a avut la dispoziție mai multe săptămâni pentru a aduna probele pe care le-a depus deja la Sports Resolutions.

Simona Halep, decizie importantă la finalul anului 2022
În faţa celor care vor judeca, Simona Halep are două variante. Prima ar fi să mărturisească că a ingerat cu bună știință substanța interzisă de WADA, care a fost depistată în organismul ei după ce a efectuat un test anti-doping la US Open 2022. Cealaltă variantă este ca ea să conteste actul de acuzare.

Potrivit orangesport.ro, sportiva de la malul mării a decis să conteste decizia WADA.

Campioana noastră a contestat decizia WADA
Jucătoarea născută la Constanța a spus încă de la început că este nevinovată. Însă specialiștii au subliniat că prezumția de nevinovăție nu se aplică în domeniul antidoping. Astfel, fiica lui Stere Halep a depus o contestație la decizia de suspendare, după ce a fost testată pozitiv cu roxadustat.

Dosarul ar fi fost depus înainte de Crăciun
Românca s-ar fi grăbit să depună dosarul înainte de sărbătorile de iarnă, conform sursei anterior citate.

Campioana noastră a fost văzută pe străzile din Londra în perioada Crăciunului, însă atunci a făcut deplasarea strict pentru a se bucura de o vacanță binemeritată împreună cu cea mai bună prietenă a a ei, Georgiana Herda. Cele două se cunosc de la Constanța, încă din clasa întâi, iar fosta colegă i-a devenit confindentă controversatei jucătoare de tenis.

Fostul număr unu mondial a petrecut câteva zile în capitala Regatului Unit, după care a revenit în România pentru a fi alături de familia ei.

”Sportiva de la malul mării urmează să fie judecată de un for independent din Regatul Unit al Marii Britanii. Un complet de trei judecători ai Sports Resolutions va oferi un verdict în acest caz.

Ceea ce o îngrijorează pe româncă este că WADA a transmis că descoperirea unei substanţe ca Roxadustat implică o presupusă intenție de utilizare.

Veste uriaşă de la TAS pentru Simona Halep. Anunţ de ultimă oră: gata cu suspendarea!

În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut prin minute nicio clipă, este ceva total împotriva tuturor valorilor în care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt total bulversată şi trădată.

Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună ştiinţă vreo substanţă interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală. Nu este vorba aici de trofee sau de bani. Este vorba de onoare şi povestea de iubire pe care o am cu tenisul în ultimii 25 de ani.”, spunea Halep, după ce a a fost testată pozitiv.