Când vin ninsorile la București. Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat prognoza pentru următoarele zile

Ger, viscol și ninsori puternice în Italia, Austria și Slovenia. Zăpezile au paralizat sudul Italiei unde zeci de școli au fost închise, drumurile au fost blocate și mii de oameni sunt prizonieri în propriile case din cauza troienilor. Meteorologii anunță un epison de iarnă grea și în România în următoarele zile.

25 ian. 2023, 13:32
Când vin ninsorile la București. Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat prognoza pentru următoarele zile

Un episod de iarnă grea, cu ger și ninsori, își va face simțită prezența începând cu noaptea de joi spre vineri, cu precădere în zona de sud, est și sud-est a României.

”La sfârșitul acestei săptămâni, începând de joi noaptea, aria precipitaților se va extinde și în zona țării noastre. Vorbim de în mod special de noaptea de joi spre vineri și vineri și sâmbătă.

Citește și: Cabana Omu, după un fenomen de viscol care a durat 156 de ore

Dacă la începutul extinderii cantității de precipitații și a ariei acestora, vorbim de Dobrogea și Bărăgan unde vor fi în special ploi și lapoviță, apoi Oltenia, Moldova și restul Munteniei unde vor fi predominant ninsori la care adăugăm și zona montană unde se va depune strat nou de zăpadă, de vineri aria precipitaților va cuprinde mare parte de țării. Vorbim de valori însemnate cantitativ, în special în jumătatea de sud-est. În Dobrogea vor fi ploi, în Muntenia și estul Moldovei ziua vor fi precipitații mixte, apoi ninsori. În restul țării vor predomina ninsorile, mai consistente în zonele montane.

Citește și: Vortexul polar loveşte România. Vine iarnă autentică şi în Bucureşti, ciclonul polar scade temperaturile şi aduce coduri roşii de viscol

În București, pe măsură ce vremea va intra în procesul de răcire, pentru că temperaturile scad, vorbim de minime de -5 și maxime de 3 – 4 grade Celsius, este șposibil ca precipitațiile moderate cantitativ la început sub formă de ploaie, lapoviță, să se transforme în ninsori”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la România TV.