Când vom circula prin Pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere

Pasajul subteran de la Piața Presei Libere va fi inaugurat la sfârşitul lunii aprilie, a declarat pentru RomaniaTV.net Ion Dedu, directorul executiv al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

01 apr. 2015, 09:00
Când vom circula prin Pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere

Termenul de finalizare al pasajului a fost modificat din cauza unor cabluri apărute pe traseul pasajului de pe direcţia DN1 – Bd. Mărăşti.

În momentul de faţă avem în vedere termenul de aprilie, mai exact sfârşitul lunii aprilie. Sunt nişte probleme la devierea unor cabluri în zona dinspre Bulevardul Mărăşti. Cei de la Enel au încurcat cablurile de pe planuri cu ce există în teren. După ce vot fi deviate cablurile, lucrările vor intra în linie dreaptă spre finalizare„, a declarat Dedu pentru RomaniaTV.net.

Pasajul rutier subteran se va realiza pe sensul dinspre DN1 spre Soseaua Kiseleff. Astfel, șoferii vor putea intra în pasaj de pe Sos. București-Ploiești, din zona de după Fântâna Mioriţa și vor ieși pe Șoseaua Kiseleff, în zona ştrandului Tineretului și pe bd. Mărăști. În plus, va fi construit şi un pasaj pietonal subteran ce va subtraversa piaţa pe orice direcţie.

Pentru realizarea pasajului, Primăria Capitalei a alocat din bugetul local 18 milioane de euro. Contractul a fost atribuit consorţiului SC Apolodor Demolari, Eurovia Construct International, TEHCON & Edilitare şi Infrastructura şi SC Consitrans SRL.

Lungimea aproximativă a pasajului este de 700 de metri cu tot cu rampe. Beneficiile pasajului sunt, conform proiectului, fluidizarea circulaţiei, reducerea noxelor, a ratei accidentelor şi costurilor de exploatare.