Candidat la funcţia de premier în Marea Britanie: Dreptul de a rămâne în această ţară post-Brexit va depinde de permisele de muncă

Cetățenii UE care vin in Marea Britanie după ce țara va părăsi Uniunea Europeană vor trebui să obțină permise de muncă dacă doresc să rămână, a declarat Andrea Leadsom, una dintre cele două candidate în cursa pentru a-l înlocui pe David Cameron ca prim-ministru, informează Reuters.

09 iul. 2016, 07:00
Candidat la funcţia de premier în Marea Britanie: Dreptul de a rămâne în această ţară post-Brexit va depinde de permisele de muncă

„După ce vom părăsi UE, vom avea din nou controlul imigrației. Persoanele care vin în vacanță sau călătoresc în interes de afaceri sau pentru a colabora în domeniul științei vor putea să facă acest lucru, dar dreptul de ședere și dreptul de a lucra aici vor depinde de permisele de muncă”, a declarat Andrea Leadsom pentru ziarul Times.

Contracandidata sa, Theresa May, care este si ministru de Interne, a exprimat un punct de vedere similar pe acest subiect. May a declarat sambata pentru Daily Telegraph ca Brexit inseamna controlul liberei circulatii a persoanelor.

Andrea Leadsom, secretar la Ministerul Energiei, s-a calificat joi in etapa finala pentru desemnarea liderului Partidului Conservator si, implicit, a premierului Marii Britanii. Contracandidata sa, Theresa May a obtinut 199 de voturi, in timp ce Leadsom a fost votata de 84 de colegi. 

Etapa finala pentru desemnarea liderului Partidului Conservator este programata pe 9 septembrie.