Candidat la obţinerea permisului de conducere s-a prezentat la „traseu” sub influența substanțelor psihotrope

Situație inedită în timpul unui examen pentru obținerea permisului de conducere la Timișoara! Un bărbat de 33 de ani, candidat la statutul de conducător auto categoria ,,B”, a fost tras pe dreapta de polițiștii rutieri chiar în timp ce dădea "traseul" și supus testării antidrog.

14 feb. 2024, 16:36
Candidat la obţinerea permisului de conducere s-a prezentat la „traseu” sub influența substanțelor psihotrope

Testarea a relevat prezența substanțelor psihoactive, iar candidatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor interzise.

Candidat la obținerea permisului de conducere s-a prezentat la examen drogat

Ulterior, timișoreanul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, singurele relevante într-un dosar penal.

La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 11:30, poliţiştii Biroului Rutier Timişoara au oprit pentru control pe strada Paul Constantinescu din Timişoara, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 33 de ani, în calitate de candidat în vederea obţinerii permisului de conducere pentru categoria B. Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise”, a transmis IPJ Timiş, potrivit debanat.ro

Citeste si UE pregătește schimbări importante pentru șoferi. Ar putea dispărea permisul de conducere în format fizic

Tânăr din Cluj prins drogat în timpul examenului auto. Din greșeală, i-a dat polițistului un plic cu stupefiante

Un caz similar a avut loc în toamna anului trecut, de data asta la Cluj. Un candidat la obținerea permisului de conducere categoria C s-a dus drogat la „traseu” și, din neatenție, în momentul în care i-a înmânat polițistului examinator documentele, i-a dat și un plic cu droguri.

După ce a urcat în camion, examinatorul i-a cerut tânărului de 20 de ani cartea de identitate și permisul de conducere categoria B. Candidatul nu a observat că între cele două documente avea un pliculeț cu un praf alb, astfel că i l-a înmânat polițistului examinator.

Polițistul nu i-a spus tânărului nimic, ci a pus plicul în dosar cu celelalte acte, iar între timp și-a anunțat colegii de la Rutieră. Agenții au așteptat camionul în capătul străzii. Tânărul a fost testat atât pentru alcool, cât și pentru droguri, iar rezultatul a fost pozitiv.

Citeste si Modificările legislației RCA trimise Parlamentului de către ASF: amenzi de cinci ori mai mari pentru șoferii fără poliță, reduceri pentru cei fără evenimente