Candidat la preşedinţia Austriei, ameninţat cu moartea

Alexander Van der Bellen, candidat independent la alegerile prezidenţiale din Austria, programate să aibă loc pe data de 4 decembrie, urmează să fie protejat de o unitate de elită a poliţiei, după ce a primit mai multe ameninţări cu moartea din partea extremiştilor de dreapta, notează The Local, citată de Mediafax.

12 oct. 2016, 14:19
Candidat la preşedinţia Austriei, ameninţat cu moartea

Van der Bellen a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în luna mai, însă instanţa supremă din Austria a decis reluarea celui de-al doilea tur, citând mai multe nereguli procedurale care ar fi putut schimba rezultatul votului.

Van der Bellen candidează împotriva lui Norbert Hofer, reprezentantul formaţiunii antiimigraţie Partidul Libertăţii, potrivit Mediafax.

Citeşte şi O româncă din Italia a fost insultată pentru că voia să se înscrie în alegerile locale

Cotidianul Kurier notează că Van der Bellen a fost plasat sub protecţia permanentă a poliţiei începând de miercuri, iar trei ofiţeri înarmaţi au fost desemnaţi să-l însoţească.

Politicianul a primit numeroase ameninţări cu moartea pe reţelele sociale, surse familiare cu situaţia au declarat că numărul ameninţărilor la adresa lui Van der Bellen a crescut în ultimele luni.


loading...