CANDIDAŢI CCR. Florina Jipa (UNPR) se înscrie în cursa pentru funcţia de judecător al Curţii

Senatorul Florina Ruxandra Jipa a anunţat, joi, în plenul Senatului, că îşi va depune candidatura pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, post rămas vacant în urma demisiei lui Toni Greblă.

12 feb. 2015, 14:10
CANDIDAŢI CCR. Florina Jipa (UNPR) se înscrie în cursa pentru funcţia de judecător al Curţii

Florina Jipa este membru UNPR şi face parte din grupul PSD de la Senat.

Jipa a susţinut că respectivul post de judecător al Curţii revine Senatului şi că a constatat că pentru prima dată Senatul a renunţat la acest post, deşi îi revenea.

„Suntem Camera Superioară a Parlamentului. Cu regret şi amărăciune în suflet, am constat că până acum fiecare Cameră îşi desemna pentru o funcţie de judecător la CCR unul dintre membrii săi. Este pentru prima oară când mi-a fost dat să văd că, de data aceasta, Senatul nu a mai procedat la fel. Vreau să vă spun că CV-ul meu şi cariera pe care mi-am clădit-o o viaţă întreagă mă obligă să fac acest lucru. Vreau să se ia act în stenogramă de faptul că înţeleg să îmi depun CV-ul pentru postul de la Curtea Constituţională atâta vreme cât acest loc aparţine Senatului, nu celor de afară. Voi depune dosarul la Comisia juridică şi bănuiesc că se va discuta şi CV-ul meu”, a precizat Florina Jipa.

Audierea candidaţilor în Comisia juridică a Senatului pentru ocuparea funcţiei de judecător la Curtea Constituţională a fost amânată pentru marţi, la ora 10,00, a anunţat vicepreşedintele Comisiei juridice, senatorul Ovidiu Donţu.

În afara senatoarei Florina Jipa, pentru acest post mai candidează Simona Maia Teodoroiu (din partea PSD), secretar de stat în Ministerul Justiţiei, şi Monalisa Neagoe, judecător, membru al CSM (din partea PNL).

Evaluarea candidaturilor ar fi trebuit să aibă loc miercuri, însă la şedinţa Comisiei juridice a fost prezent numai candidatul PSD.