Candidaţi la Primăria Capitalei: Un nostalgic după comunism, patronul unei cafenele care nu promite nimic, o pictoriţă

Un şofer de taxi care a vrut să reînfiinţeze Partidul Comunist, patronul unei cafenele care şi-a făcut reclamă vopsind porcii în culorile tricolorului, o profesoară pensionară care scrie poezii şi pictează sunt printre cei care ar vrea să conducă destinele Bucureştiului, în următorii patru ani.

01 mai 2016, 08:50
Candidaţi la Primăria Capitalei: Un nostalgic după comunism, patronul unei cafenele care nu promite nimic, o pictoriţă

Cătălin Berenghi este cel care a adus şapte purcei vii vopsiţi cu roşu, galben şi albastru pe terenul din Capitală alocat de Guvern Cultului Musulman, pentru construcţia unei moschei, potrivit Mediafax. De asemenea, a îngropat două carcase de porci congelate pe terenul din Bulevardul Expoziţiei.

Cătălin Berenghi nu este la primul protest atipic. Proprietar al unei cafenele din centrul Bucureştiului, a plantat porumb, căpşuni, roşii, ceapă, flori şi mentă într-o grădină improvizată pe trotuarul din faţa cafenelei, în semn de protest faţă de tărăgănarea lucrărilor de înlocuire a pavajului din zonă.

Lozinca lui Berenghi este simplă: „Eu nu vă promit nimic!”

Un alt bucureştean care ar dori să ajungă primar general este Petre Ignatencu, şofer de taxi. El este cel căruia judecătorii i-au respins cererea de reînfiinţare a Partidului Comunist Român. Acum şi-a depus candidatura din partea Partidului Comunitar din România. Potrivit unui CV postat pe siteul npcr.ro (Noul Partid Comunist din România – n.r.), Petre Ignătencu afirmă că a fost membru UTC din anul 1969, că a vrut să intre în PCR în 1989, dar nu a mai apucat pentru că a regimul comunist a fost înlăturat în decembrie 1989. A fost membru al Partidului ”Frontul Salvării Naţionale” din iunie 1990, de unde a demisionat ca semn de protest faţă de adoptarea Legii Fondului Funciar şi a Legii Privatizării, pe care le-a considerat, atunci, ca legi care vor distruge economia naţională. El a fondat, în martie 2002, Comitetul de iniţiativă pentru înfiinţarea Noului Partid Comunist Român, care a funcţionat sub această formă până la 27 martie 2010 când se comasează cu Comitetul de reorganizare al Partidului Comunist Român înfiinţat de Virgiliu Zbăganu, constituind actualul Comitet de Reorganizare al Partidului Comunist Român. În prezent este, printer altele, preşedinte al Asociaţiei de Prietenie Româno-Ruse, lider al Asociaţiei ”Che Guevara” – România şi preşedinte fondator al Asociaţiei de Prietenie Româno-Venezueleană „Simon Bolivar”.

Cadru didactic pensionar, Sevastiţa Dumitrache se prezintă ca fiind pictor şi scriitor.

O altă formaţiune nouă pe scena politică este şi Partidul România Unită. Ca şi în cazul Partidului Republican, şi PRU l-a trimis în această cursă pe liderul formaţiunii, Bodgan Diaconu. PRU a anunţat formarea patrulei Vlad Ţepeş, condusă de campionul K1, Daniel Ghiţă. „Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri, trebuie să dăm un semnal că România nu este sat fără câini, în care oricine urlă mai tare sau se ia de cei slabi şi neajutoraţi are câştig de cauză”, a susţinut Ghiţă. Sportivul şi-a motivat decizia de a se implica în organizarea Patrulei lui Vlad Ţepeş prin dezamăgirea simţită în urma protestelor la care a participat şi „nu s-a schimbat nimic”. În ceea ce priveşte programul de guvernare al partidului, „Programul Ţepeş pentru România românilor”, acesta conţine nouă măsuri prin care partidul vrea să „pedepsească batjocorirea demnităţii naţionale a românilor şi furtul din avuţia publică”. Bogdan Diaconu este deputat. Înainte de a înfiinţa PRU, el a fost membru PC şi PSD.

CITEŞTE ŞI: Lovitură pentru favoriţii la Primăria Capitalei. Candidaturile lui Predoiu, Firea, Nicuşor Dan şi Turcescu, contestate