CANDIDAŢII DEZBRĂCAŢI. Iohannis: Abia aştept să vină preşedintele cu informaţiile promise

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că abia aşteaptă ca şeful statului să facă dezvăluiri despre lucrurile ascunse din CV-urile candidaţilor la Preşedinţie, aşa cum a promis cu o zi înainte, informaţii pe care liderul liberal le consideră 'foarte bune şi foarte binevenite'.

06 aug. 2014, 08:51
CANDIDAŢII DEZBRĂCAŢI. Iohannis: Abia aştept să vină preşedintele cu informaţiile promise

‘Acele declaraţii mi s-au părut foarte bune şi foarte binevenite. Este normal şi natural, în orice ţară, ca cele mai multe informaţii să fie la preşedintele ţării şi, dacă preşedintele consideră că are informaţii importante pentru naţiune, fiindcă intrăm în campania prezidenţială, mi se pare un lucru natural şi chiar de dorit să vină şi să spună ce ştie despre candidaţi. Abia astept sa vina cu informaţiile promise’, a precizat miercuri Iohannis după şedinţa Consiliului de conducere al Alianţei Creştin Liberale, scrie Agerpres.

Iohannis a adăugat că a citit ‘altfel’ acele declaraţii ale preşedintelui, ‘nu ca pe o ameninţare, ci ca pe un anunţ al preşedintelui responsabil, Traian Băsescu, care simte că trebuie să împartă cu naţiunea informaţii relevante’.

CITEŞTE ŞI TRAIAN BĂSESCU îi AMENINŢĂ pe prezidenţiabili: Pe unii îi voi dezbrăca public. Au lucruri ascunse în CV

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, la rândul său, că, dacă preşedintele deţine astfel de informaţii, ‘este obligatoriu să le spună pentru că, altfel, ar putea fi considerate ca elemente de presiune asupra unor oameni, ceea ce nu este corect’.

‘Să nu-şi facă griji nici dânşii, nici alţii asupra parcursului noului PNL. Ieri s-au depus documentele şi această construcţie politică merge înainte. Ştiu că nu se bucură mulţi, n-au crezut mulţi. Nu se bucură mulţi că această construcţie politică este pe un parcurs sănătos, bine gândit de la început, bazat pe încredere – că nu poţi construi fără încredere – şi să nu-şi facă probleme, nici dânsul, nici altcineva, noi mergem înainte’, a afirmat Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi seară, că în campania pentru alegerile prezidenţiale îi va ‘dezbrăca public’ pe acei candidaţi la prima funcţie în stat care au lucruri ascunse în CV-ul lor.