Alegeri prezidenţiale în Ucraina: Contracandidatul actualului preşedinte este un actor

Candidatul la preşedinţia Ucrainei, actorul de comedie Vladimir Zelenski, a declarat luni că va avea în 19 aprilie dezbaterea finală cu Petro Poroşenko, actual preşedinte şi contracandidatul său pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

08 apr. 2019, 13:23
Alegeri prezidenţiale în Ucraina: Contracandidatul actualului preşedinte este un actor

„În 19 aprilie voi avea o dezbatere cu Poroşenko pe Stadionul Olimpic din Kiev, cu condiţia să-i pot pune orice fel de întrebări”, a declarat Zelenski într-o înregistare video postată pe Telegram. Anterior, Poroşenko a declarat că ar dori să aibă o dezbatere cu Zelenski în data de 14 aprilie.

Liderul fracţiunii parlamentare „Blocul lui Petro Poroşenko”, Artur Gherasimov, a declarat luni că „Petro Poroşenko speră să aibă o dezbatere cu Zelenski (…) atât în 14, cât şi în 19 aprilie”.

Potrivit legislaţiei ucrainene, dezbaterile între candidaţi sunt transmise în direct la televiziune şi trebuie să fie organizate în ultima vineri înainte de ziua votulu, potrivit Agerpres.

Totuşi, Comisia Electorală Centrală a Ucrainei a atenţionat că formatul propus este mai mult un act de campanie decât o dezbatere electorală oficială.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a acceptat joia trecută provocarea lansată de contracandidatul său în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, Volodimir Zelenski, care i-a propus ca dezbaterea lor finală de dinaintea scrutinului să se desfăşoare pe cel mai mare stadion al ţării, Stadionul Olimpic din Kiev, cu o capacitate de 70.000 de spectatori.